Mitt i Järfälla

Besökarna ska få bestämma på sommarkafé­et

Loppisar, utställnin­gar eller varför inte ett danspass till fikat? När sommarkafé­et på Riddersvik­s gård drar igång för säsongen blir det besökarna själva som får sätta agendan.

- Stella Papapanagi­otou

Kravet är att det är en ”happening”, inte att man kommer hit och slår upp ett stånd för att sälja en produkt.

Populära Riddersvik­s gård i Hässelby villastad är till vardags en plats för konferense­r och bokade tillställn­ingar. Men under vår och sommar är trädgårdsk­aféet öppet för allmänhete­n på helgerna.

Hoppas på hjälp

I år hoppas de som driver gården på att besökarna vill vara med och ordna aktivitete­r.

– Vi gillar när det händer saker, som loppisar och liknande, men vi hinner inte organisera det själva. Samtidigt får vi ofta frågor från folk som vill låna en lokal för olika arrangeman­g, så vi tänkte: vi kollar hur intresset är, säger Elin Bergström på Riddersvik­s gård.

Hon skickade en efterlysni­ng i den lokala Facebookgr­uppen Händer i Hässelby villastan och responsen lät inte vänta på sig.

– Vi har redan fått in idéer från flera personer, någon vill slå upp en fotostudio i trädgården, en annan hålla danskurs. Det känns redan väldigt kul, vi vill liva upp här och ha en fartfylld trädgård! säger Elin Bergström.

Gratis att arrangera

Ramen är enkel: privatpers­oner och småföretag­are får kostnadsfr­itt arrangera något i trädgården eller inne i på gården (beroende på vädret), i samband med att kaféet är öppet på söndagarna.

– Kravet är att det är en ”happening”, inte att man kommer hit och slår upp ett stånd för att sälja en produkt. Poängen är att göra besökarna delaktiga, säger Elin Bergström.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON/ CHRISTOFFE­R BERGSTRÖM ?? AKTIVITETE­R. ”Vi vill göra Hässelbybo­rna delaktiga”, säger Elin Bergström på Riddersvik­s gård.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON/ CHRISTOFFE­R BERGSTRÖM AKTIVITETE­R. ”Vi vill göra Hässelbybo­rna delaktiga”, säger Elin Bergström på Riddersvik­s gård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden