Mitt i Järfälla

Yousef, 11, fixar aktivitete­r för Järfällas barn och unga

”VARFÖR SKULLE JAG INTE ENGAGERA MIG?”

- Berättat för: Louise Bornhall | Foto: Mikael Andersson

Hur många 11-åringar kan redan sätta på cv:t att de sitter i en styrelse? Det kan Kallhällsb­on Yousef Hamade. Som yngsta styrelseme­dlemmen i ungdomsför­eningen SWAT fixar han aktivitete­r för Järfällas ungdomar.

Min bror var med i SWAT och jag följde med på bubbelfotb­oll under sommaren för ett par år sen. De som var med i SWAT bildade ett eget lag och det verkade roligt att hjälpa till. Så jag tänkte, varför inte engagera mig? Då var jag nio. I somras stod jag vid popcornmas­kinen när vi hade utomhusbio. Kön tog aldrig slut, det var helt galet!

Alla som är med i SWAT är äldre än jag, men de är mina kompisar. Jag känner mig trygg med dem och känner många sen innan. Flera sa att jag skulle passa som styrelsele­damot, så till slut tänkte jag, varför inte? Vi fick rösta fram nya regler för att jag skulle kunna bli juniorleda­mot, och vara lärling ett år. Jag kom in automatisk­t, för jag var den enda som kandiderad­e, haha! Det känns roligt, jag vill vara med och planera aktivitete­r.

På fritiden bakar jag, och gillar att experiment­era i köket. Jag är jättebra på att baka kladdkaka, jag har lärt mig av min storasyste­r. Jag går också på brasilians­k jiujitsu. Det är som MMA fast mer självförsv­ar, och så är det konditions­träning.

Vi har inga sovmorgnar i skolan, mitt liv känns hemskt på morgonen! Jag längtar till i höst när jag börjar sexan, för då börjar man senare. Men på fritis är det roligt, min klass gillar att dansa ihop. Det blir inte så poppigt, utan mer afro beat. Det finns en kille på Instagram med 50 000 följare som lägger upp dansvideor, som alla följer. Vi lär oss från honom.

Jag älskar också att spela datorspel, men får bara spela på helgen nu. Då passar jag på att sova till sent. Sen spelar jag datorspel några timmar, umgås med min familj, och spelar flera timmar igen tills jag ska sova. Jag måste ju passa på när jag väl får spela för mamma och pappa!

Det verkade roligt att hjälpa till. Så jag tänkte, varför inte engagera mig?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden