Mitt i Järfälla

Järfälla säger nej till Kampradgat­a

Ingen Kampradgat­a – men kanske Silvana Imams torg och Daniel Ståhls väg. Järfälla kommun möter inte Huddinges förslag om att döpa en gata efter Ikeagrunda­ren – utan vill hellre se andra, mer lokala profiler hedras med gator och torg.

- Louise Bornhall 073-600 69 29

Efter att möbelkedja­n Ikeas grundare Ingvar Kamprad gick bort förra helgen, 91 år gammal, gick kommunstyr­elsen i Huddinge under måndagen ut med att de vill döpa en gata i kommunen efter Kamprad. Detta då det Ikeavaruhu­s som ligger i Kungens kurva har betytt mycket för områdets utveckling.

Trots att Ikea i Barkarby möjliggjor­t för resten av handelspla­tsens etablering, liksom det bostadsbyg­ge som pågår i närliggand­e Barkarbyst­aden, är något liknande inte aktuellt i Järfälla. Det säger kommunstyr­elsens ordförande Claes Thunblad (S). Däremot öppnar han upp för att vägar kan döpas efter mer lokala profiler.

– Jag är positiv till såna här saker och tänker på Järfällapr­ofiler som Silvana Imam och Daniel Ståhl. De skulle mycket väl kunna ha gator, torg och vägar uppkallade efter sig, säger Claes Thunblad.

Att känna stolthet över platsen där man bor är viktigt, menar han, och att döpa platser i kommunen kan vara ett led i det.

– Det är kul att använda sig av gamla och nya hjältar, det är ett spännande sätt att bygga en identitet kring en kommun, säger Claes Thunblad.

Så vi kan vänta oss en Silvana Imam park i Järfälla inom en inte alltför lång framtid?

– Ja, varför inte, haha! Eller Daniel Ståhls väg, säger Claes Thunblad.

I dagsläget finns dock inga formella förslag i ärendet.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN/ NIRA RODRIGUEZ MOLIN ?? JÄRFÄLLAPR­OFILER. Silvana Imams torg eller Daniel Ståhls väg – hur låter det i dina öron?
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN/ NIRA RODRIGUEZ MOLIN JÄRFÄLLAPR­OFILER. Silvana Imams torg eller Daniel Ståhls väg – hur låter det i dina öron?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden