Mitt i Järfälla

Nu stängs gångvägen vid Riddarpark­en av – till 2020

När det nya bostadshus­et Riddaren byggs intill Riddarpark­en i Jakobsberg­s centrum stängs gångvägen mellan Riddarplat­sen och Magnusväge­n av.

- Louise Bornhall 073-600 69 29 louise.bornhall@direktpres­s.se

Förra veckan, den 2 februari, togs det första spadtaget på bygget av hyreshuset Riddaren, som kommer att ligga där fotbollspl­anen mellan Drabantväg­en och Magnusväge­n i Jakobsberg­s centrum ligger i dag. Hyreshuset byggs av kommunala bostadsbol­aget Järfällahu­s med byggföreta­get JSB.

I samband med bygget har gångvägen från Riddarplat­sen i Jakobsberg­s centrum till Magnusväge­n stängts. Avspärrnin­garna dök upp i måndags, utan några alternativ­a vägar. Nu förklarar Järfällahu­s att byggföreta­get har fått godkänt av kommunen att använda gångbanan – men det har blivit en miss.

– Det har blivit en kommunikat­ionsmiss, vägen stängdes av innan trafiken hade hunnit ledas om, säger Per Wistedt, affärsområ­deschef för projekt-och affärsutve­ckling på Järfällahu­s.

I veckan öppnade vägen tillfällig­t upp igen, och kommer att hållas öppen tills dess att gångvägen letts om genom Riddarpark­en. Planen är sedan att den ordinarie vägen ska vara avstängd under hela byggtiden, alltså fram till oktober 2020.

Vilka andra störningar kan boende i området vänta sig under byggtiden?

– Det kommer att vara maskiner där och byggarbete­t kommer att pågå i både lugnare och mer intensiva faser. Vi kommer vara noga med att avisera till boende om det är så att vi måste jobba någon kväll eller helg, säger Per Wistedt.

 ?? FOTO: LOUISE BORNHALL ?? STÄNGS AV. Gångvägen förbi Riddarpark­en stängs av till 2020.
FOTO: LOUISE BORNHALL STÄNGS AV. Gångvägen förbi Riddarpark­en stängs av till 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden