Mitt i Järfälla

Gokarten i Järfälla blir kvar – i tio år

Efter drygt två månaders intensivt förhandlan­de och otaliga turer har Järfälla motorklubb nu fått ett nytt efterlängt­at arrendeavt­al. Den rivningsho­tade gokartbana­n i Stäket blir alltså kvar.

- Stella Papapanagi­otou 073-600 54 96 stella.papapanagi­otou@ direktpres­s.se

Rivningsho­tade gokarten i Stäket är räddad. Jär- fälla motorklubb har nu ingått ett nytt tioårigt avtal med Sollentuna häradsal lämnning – men till en betydligt högre kostnad än tidigare.

– Jag är jätteglad för alla ungdomar! säger Jonas Lange, styrelsele­damot i Järfälla motorklubb, om det nya avtalet.

Motorklubb­en har hyrt marken sedan början av 1980-talet men när ett tioårigt avtal gick ut häromåret blev de uppsagda av Sollentuna häradsallm­änning som ville ha en marknadsmä­ssig hyra, vilket klubben inte hade betalat.

Strax innan jul diskuterad­es alternativ­et att Järfälla kommun skulle gå in som motpart till häradsallm­änningen och ta den nya årshyran på 2,5 miljoner kronor, med stöd av Sollentuna­s och Stockholms kommuner.

Kraftigt förhöjd hyra

Tanken var att Järfälla i sin tur skulle hyra ut marken till motorklubb­en, men i sista stund drog sig kommunen ur när man menade att deadline hade passerats utan ett påskrivet avtal.

Nu har Järfälla motorklubb själva ingått ett nytt tioårigt avtal med Sollentuna häradsallm­änning. Klubben har därmed fått en rejäl hyreshöjni­ng, från 400 000 kronor om året till 2,5 miljoner.

Kommer ni att ha råd med det?

– Jag går inte in på vår ekonomi, men vi har uppbacknin­g, bland annat från Stockholms­idrotten. Nu är fokus att få igång föreningen igen. Det här blir en nystart, en nytändning. Nu kan vi andas ut, säger Jonas Lange.

Från häradsallm­änningens sida vill man inte gå in på några detaljer i det nya avtalet.

– Jag bekräftar att vi har har skrivit på ett nytt avtal som möjliggör fortsatt verksamhet, i övrigt kommentera­r jag inte innehållet, säger Johan Curman, ny ordförande i Sollentuna häradsallm­änning sedan tre veckor tillbaka.

Det här blir en nystart, en nytändning.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? KLART. Gokartbana­n stannar kvar i Stäket. Jonas Lange (t h) och Mikael Koffman i Järfälla motorklubb har länge kämpat för banan.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON KLART. Gokartbana­n stannar kvar i Stäket. Jonas Lange (t h) och Mikael Koffman i Järfälla motorklubb har länge kämpat för banan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden