Mitt i Järfälla

Järfälla lokal-tv!

Efter 25 år i teveappara­terna lägger Järfälla lokal-tv och föreningen som driver den ner.

-

Sedan 1992 har Järfälla lokaltv, JLTV, sänt program och nyheter på tv via kabelnätet från en lokal mitt emot Jakobsberg­s sjukhus. Men nu är det snart slut med det. Föreningen som drivit kanalen helt ideellt under alla år lägger ner i mitten av mars.

– Vi får inte in några nya som vill jobba. Vi är tio stycken som jobbat frenetiskt med JLTV senaste åren, men nu börjar vi bli gamla och orkar inte längre, säger Lars Hedman, ordförande i Järfälla lokal-tv förening.

Den 12 mars går JLTV ut i Järfällabo­rnas tv-apparater för sista gången. De två sista sändningsv­eckorna kommer programmen bestå av ”tack och hej då program”.

– Vi som gjort programmen kommer att presentera oss lite och tala om vilka vi är.

Att lägga ner känns sorgligt, tycker han, samtidigt som det är nödvändigt när ”vi som gör det här är mellan 75 och graven”, som Lars Hedman uttrycker det.

– Det har varit jätterolig­t att jobba med Järfälla lokaltv. Jag minns särskilt när jag gjorde ett reportage om diskuskast­aren Daniel Ståhl, som jag råkar bo granne med, innan han slog igenom ordentligt. Och när jag träffade tennisspel­aren Rebecca Peterson. Nu får man väl spela tennis själv istället, säger Lars Hedman.

JLTV har gjort runt 70 program årligen och sänt nyheter varannan veckan under namnet JLTV-nytt. Louise Bornhall

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? SLUTAR. Birgitta Johansson och Lars Hedman i studion när Järfälla Tidning träffade dem 2015.
FOTO: LINDA GREN SLUTAR. Birgitta Johansson och Lars Hedman i studion när Järfälla Tidning träffade dem 2015.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden