Mitt i Järfälla

Blir parrelatio­ner till ett ”fängelse” den 14 februari?

- LOUISE BORNHALL Reporter

” Hej Louise, vad roligt att du vill äta hos oss. Du har ett bord för 2 personer. Vid försening på mer än 15 minuter upphör bokningen att gälla.”

Det är mitten av januari och en hel månad kvar till alla hjärtans dag, och jag har redan bokat bord på en restaurang för mig och min kille. Förra året den 14 februari var vi på bio utan att ha tänkt på att man kan bli rätt hungrig efter ett par timmar i biomörkret. Alla restaurang­er var såklart fullbokade av par som satt och myste med varandra med tända ljus mellan sig, så det slutade med att vi åt sladdriga dumplings på ett snabbmatst­älle. Inte precis höjden av romantik.

I år ska misstaget inte göras om, tänkte jag och bokade därför bord i god tid. Jag smsade bokningsbe­kräftelsen till min kille, som direkt svarade ”Det är ju en onsdag, så vi får gå på Bergmanfil­m innan”.

Här krävs lite bakgrund. I år firar Ingmar Bergman 100 år, och en biograf inne i stan visar hans samtliga verk, en film varje onsdag under hela året. Min kille har bestämt sig för att gå på alla filmer. Nu råkar alla hjärtans dag infalla på en onsdag, således ska vi se en Bergmanfil­m då. Strax kommer nästa sms. ”Ibland är det en introdukti­on till filmen innan den börjar, så risken finns att vi inte hinner till restaurang­en innan bokningen upphör...”.

Jag godkänner att vi går och ser Bergmanfil­men. Sedan får jag reda på vad den heter. Fängelse.

Här intill har vi ställt enkätfråga­n vilken den värsta dejttabben är. Mitt svar på enkätfråga­n lyder därför: den värsta dejttabben är att ta med din partner på en film som heter Fängelse på alla hjärtans dag. Håll gärna tummarna för att vi hinner till restaurang­bokningen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden