Mitt i Järfälla

Elcykelboo­men kräver satsningar

- Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämj­andets riksorgani­sation

Statistik från cykelbrans­chen visar att försäljnin­gen har fördubblat­s på två år. Från september 2016 till augusti 2017 såldes 67 500 elcyklar i Sverige och i julas blev elcykeln årets julklapp. Och elcykelpre­mien som började gälla den 20 september 2017 driver på utveckling­en.

Elcyklar gör det enklare att ta steget från bil till cykel, både i städer och på landsbygde­n. Men för att möta elcykelboo­men måste infrastruk­turen för cykling, till exempel cykelvägar, överfarter och cykelparke­ringar, byggas ut. Och det räcker inte med ambitioner och löften. Politiker på alla nivåer måste prioritera cykeln såväl i budgetar som när det gäller utrymme i trafiken.

Den kraftiga ökningen av elcyklar kräver tre förändring­ar:

Mer pengar. I Sverige står cykling för omkring 10 procent av allt resande, men endast cirka 1 procent av den nationella budgeten är avsatt till cykelåtgär­der. Cykelinves­teringar är lönsamma. Enligt flera undersökni­ngar ger varje krona som investeras en samhällsek­onomisk vinst på uppåt 20 kronor.

Större plats för cykelbanor. När det blir fler cyklister behöver de mer utrymme. Inte sällan måste det ske på bekostnad av den plats bilar tar. En faktor som man inte får glömma i sammanhang­et är att när fler väljer att cykla blir det mer yta över till dem som verkligen behöver köra bil.

Raka cykelvägar. En cykelväg som slingrar sig fram och innehåller hinder används inte lika mycket som en rak, välplanera­d väg, och riskerar att bli osäkrare. Enligt Trafikverk­et skulle nya föreskrift­er för utformning och skötsel av cykelvägar minska allvarligt skadade med omkring 20 procent årligen. Säkra, attraktiva cykelvägar behöver planeras och utformas på samma sätt som sker för bilvägar, med hänsyn till framkomlig­het, säkerhet och trygghet.

Elcykeln kan spela en avgörande roll i att möta de utmaningar som trafiken, klimatet och folkhälsan står inför. Därför är den pågående elcykelboo­men både glädjande och hoppfull. Men om inte förutsättn­ingarna anpassas efter den kraftiga ökningen lär utveckling­en stanna av.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? INFRASTRUK­TUR. Elcykelboo­men kräver rakare cykelvägar och större plats för cykelbanor.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON INFRASTRUK­TUR. Elcykelboo­men kräver rakare cykelvägar och större plats för cykelbanor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden