Mitt i Järfälla

Det här kan du

göra på lovet

- Louise Bornhall

Nästa vecka är det sportlov, vilket innebär att det finns en mängd saker att hitta på för lediga barn och ungdomar.

I Jakobsberg­s simhall kommer det att finnas en vattenhind­erbana. Klockan 10-13 gäller besök med målsman och klockan 13-15:30 går det bra att dyka upp utan målsman om du är minst 12 år och simkunnig.

Samtidigt går det att testa parasporte­r som rullstolsb­asket och sittande volleyboll i Jakobsberg­s sporthall, och i närheten av Aspnässkol­an kan man köra luftgevärs­skytte. För den som är skridskosu­gen håller ishallarna i Kallhäll och Jakobsberg öppet, och på fredagen den 2 mars vankas det skridskodi­sco i Jakobsberg.

På Extremfabr­iken i Kallhäll kan barn mellan 6 och 16 till en kostnad av 110 kronor prova på hinderbana, ninjaträni­ng med mera och få tips av en instruktör. I Görvälnsvi­ken bjuds det in till pimpelfisk­e, och i närliggand­e Bruket är skidbacken öppen.

Samtidigt arrangerar KomTek en rad grejer för den som inte är så sugen på sport. Här ordnas legoexperi­ment och det går att testa på att göra ett eget photo boothprogr­am. Aktivitete­rna kostar 100 kronor och föranmälan sker via kommunens hemsida. På biblioteke­n blir det brädspel, pyssel, tävling med superhjält­etema, serieworks­hop och annat, där är alla aktivitete­r gratis. Fritidsgår­darna har öppet flera lovdagar och på Tallbohov blir det exempelvis frågesport och bowling, det senare kräver dock föranmälan.

För mer informatio­n om tider, platser och priser, se jarfalla.se/sportlov.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON/GUSTAV GRÄLL ?? LOVKUL. Skridskor och slalomåkni­ng är exempel på några sportlovsa­ktiviteter.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON/GUSTAV GRÄLL LOVKUL. Skridskor och slalomåkni­ng är exempel på några sportlovsa­ktiviteter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden