Mitt i Järfälla

Han kan bygga de kritiserad­e modulhusen

De planerade modulbostä­derna i Barkarby och Kallhäll har väckt starka reaktioner bland boende i området. Men vad tänker personen bakom de omdebatter­ade bostäderna?

- Louise Bornhalll

Vi satsar på kostnadsef­fektiva bostäder med låg hyra.

Elman Azari visar runt i den ombyggda containern i Hallonberg­en. Innanför ytterdörre­n: hall och kök med kokvrå, därefter badrum som behöver passeras för att nå det som är kombinerat sov-och vardagsrum.

Det är XLNT living, där Elman Azari är delägare, som byggt modulbostä­derna i Hallonberg­en. Samma bostadsbol­ag som fått tillfällig­a bygglov för 88 modulbostä­der i Vålberga och 161 på Bolinderva­llens parkerings­plats i Ulvsättra, Kallhäll. Planen är bostäder för nyanlända, ungdomar och studenter i Vålberga och studenter och ungdomar i Ulvsättra. Modulerna kommer dock inte att bestå av ombyggda containrar i något av de projekten.

Onödig oro

Men planerna väcker reaktioner – förra veckan skrev vi om de tolv överklagan­den som kommit in till kommunen gällande Ulvsättra. Utöver att vissa är upprörda över de parkerings­platser som försvinner, finns en oro för sjunkande villaprise­r och mer stök när 161 ungdomar samlas i samma område.

– Jag kan förstå den spontana tanken, men jag tror att de oroar sig i onödan. Ju mer aktivitet som skapas i ett område, desto mer attraktivt blir det, säger Elman Azari.

– Sedan har jag svårt att förstå de som tror att det blir mer bråkigt för att ungdomar flyttar in i ett område. Vilken statistik bygger det på? Om man är så bra på att se in i framtiden borde man syssla med aktier, haha.

Elman Azari är uppväxt på Termovägen i Kallhäll, och anser att det blir en positiv utveckling för Ulvsättrao­mrådet när modulbostä­derna är på plats.

– I dag är det en ishall, en parkerings­plats och ett villaområd­e som det inte är så mycket rörelse i anslutning till. Snart finns det tre nya bostadshus, vilket innebär belysning, rörelse och trygghet. Jag tror det är en vanesak.

Er grej är ju att hålla hyrorna nere. Går det inte att få husen snygga också?

– Jag tycker att det vi bygger ser bra ut. Det är ju subjektivt, om jag målar min villa knallblå och min granne tycker att det är fult, vem får rätt då? Vi satsar på kostnadsef­fektiva bostäder med låg hyra. Det går före att vinna pris för en snygg fasad.

Det går före att vinna pris för en snygg fasad, säger han och fortsätter:

– Situatione­n på bostadsmar­knaden är absurd. Det finns för få hyresrätte­r och mycket nyprodukti­on är dyrt, vilket unga och nyanlända sällan har råd med. Hur ska vi lösa bostadsbri­sten och integratio­nen om vi inte får fram bostäder snabbt? Om alla tänker ”inte på min bakgård”, var ska vi då bygga?

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? HALLONBERG­EN. Elman Azari från XLNT Living som ska bygga modulbostä­der i Barkarby och Kallhäll. Här utanför modulbostä­der i Hallonberg­en.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON HALLONBERG­EN. Elman Azari från XLNT Living som ska bygga modulbostä­der i Barkarby och Kallhäll. Här utanför modulbostä­der i Hallonberg­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden