Mitt i Järfälla

Lyxbilstju­ven häktad igen

Den så kallade lyxbilstju­ven är åter misstänkt för brott. Nu kan han för första gången ställas inför rätta som myndig och riskerar därmed fängelse.

- Stella Papapanagi­otou

I mitten på februari släpptes den så kallade lyxbilstju­ven från det ungdomshem hans suttit på sedan sin senaste dom.

Den gången dömdes han för ett flertal brott, bland annat misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel och grov olovlig körning. Eftersom han fortfarand­e var minderårig fick han sex månaders sluten ungdomsvår­d.

Nu misstänks han för nya brott. Lyxbilstju­vens signum har varit att bryta sig in i villor, stjäla nyckeln i hallen och köra iväg med familjens bil.

Han häktades förra lördagen i Södertörns tingsrätt och är på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, som enligt åklagaren Josephine Boswell gäller två bilar som stals just på det sättet på Lidingö.

Misstänks även för rån

Han misstänks också för ett rån och ett grovt rån, där bytet också var bilar. Den sista rubricerin­gen tyder på att våldet har eskalerat. Pojken har dessutom fyllt 18 år och prövas nu som vuxen.

– Grovt rån har ett straffvärd­e på minst fem års fängelse, säger Josephine Boswell.

18-åringen greps på McDonalds i Barkarby den 28 februari tillsamman­s med tre andra killar, två i 20-årsåldern och en minderårig.

De tre är också häktade misstänkta på sannolika skäl för olika brott, som de ska ha begått ihop med 18-åringen. Det grova rånet är samtliga misstänkta för att ha varit inblandade i, dock misstänks en ev de yngre männen endast för medhjälp.

Åtal ska vara väckt 16 mars men åklagare Josephine Boswell kommer begära mer tid för utredninge­n.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/SACHARIAS KÄLLDÉN ?? NYA BROTT. Den så kallade lyxbilstju­ven häktades i lördags.
FOTO: MOSTPHOTOS/SACHARIAS KÄLLDÉN NYA BROTT. Den så kallade lyxbilstju­ven häktades i lördags.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden