Mitt i Järfälla

Alla ska våga vistas utomhus utan rädsla

- LOUISE BORNHALL Reporter

Bara de senaste månaderna har vi på Järfälla Tidning återkomman­de gånger berört trygghetsf­rågan på olika sätt. Vi har skrivit om en trygghetss­atsning på Jakobsberg­s station, om kommunens införande av ordningsva­kter, om Järfällahu­s ansökan om att sätta upp övervaknin­gskameror i Postången i Jakobsberg­s centrum. Om en promenadgr­upp i Kallhäll som promenerar för ett tryggare område, och om NOS-projektet i vilket hundägare utbildas att hålla uppsikt för att upptäcka inbrottstj­uvar i sitt bostadsomr­åde när de är ute och promenerar med sin vovve.

Listan kan göras lång. Så varför är det här något vi gång på gång återkommer till? För att frågan om trygghet – och otrygghet – är viktig, såklart. Att alla medborgare ska känna att de vågar vistas ute utan att behöva känna sig rädda eller otrygga, är jättevikti­gt för att skapa ett fungerande samhälle som alla känner att de kan och vill ta del av.

Nästa uppslag har vi ägnat nästan helt åt trygghetsf­rågan, och denna gång är det Järfällas politiker som får svara på hur de vill göra för att bygga ett tryggare Järfälla. Det är också nästa del av Järfälla Tidnings valbevakni­ng inför höstens val. Den förra delen, om hur politikern­a vill göra för att fixa bostäder för kommunens unga vuxna finns fortfarand­e att läsa på vår sajt jarfallati­dning.se under fliken Järfällava­let 2018.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden