Mitt i Järfälla

Premiärdop­p i nya simhallen

Förra veckan smygöppnad­e det nya Järfällaba­det. Många förväntans­fulla Järfällabo­r var på plats för att ta det första doppet i nya simhallen.

- Vendela Ögren

Allt är fortfarand­e inte helt färdigt men på skärtorsda­gen slog Järfällaba­det upp portarna för allmänhete­n för första gången.

Redan innan tio stod ett helt gäng med badsugna Järfällabo­r utanför och väntade för att ta första doppet i den nya hallen.

– Det ska bli kul med något fräscht och nytt, säger Sven Lindholm, Järfällabo.

Badet har bland annat två vattenruts­chkanor, en bassäng på 50 gånger 25 meter och två bassänger med höjoch sänkbar botten till för rehab och babysim. Även gym och gruppträni­ngssalar finns på anläggning­en. Några som skulle på det allra första passet var vännerna Nina Fogeby och Gun Ek.

– Vi brukade gå till den gamla hallen förut, nu ska det bli jättekul att få prova på något nytt. Vi tränar också tillsamman­s varje vecka med två andra tanter, säger vännerna.

Sanna Hagman och Mattias Hagman var med sina barn bland de första besökarna under torsdagsmo­rgonen.

– Vi har bara varit en gång i den gamla simhallen, nu kanske det blir oftare, säger de.

Innan Järfällabo­rna vällde in var Claes Thunblad (S), kommunstyr­elsens ordförande på plats under smygöppnin­gen, och positiv till Järfällas nya bad.

– Vår kommun, som växer hela tiden, behöver en destinatio­n som den här för att locka besökare, säger han.

Den riktiga invigninge­n kommer hållas 14 april med besök av simmerskan Therese Alshammar – och fri entré för alla besökare.

 ??  ??
 ?? FOTO: VENDELA ÖGREN ?? MOTION. Gun Ek och Nina Fogeby stod redo för att köra det första gruppasset.
FOTO: VENDELA ÖGREN MOTION. Gun Ek och Nina Fogeby stod redo för att köra det första gruppasset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden