Mitt i Järfälla

Polisen på jakt efter ny plats för stationen

- Louise Bornhall

Så många brott som möjligt ska utredas så lokalt som möjligt.

Tidigare i år var det tal om att polisstati­onen i Jakobsberg skulle behöva flytta tillfällig­t när lokalerna renoveras. Nu ser de ut att bli kvar – men inom några år kan ett helt nytt polishus vara på plats i kommunen.

Det var i början av februari som Järfälla Tidning rapportera­de om att polisen, som har sina lokaler på Hästskoväg­en i Jakobsberg, letade nya lokaler tillfällig­t eftersom de skulle renoveras.

Men som det ser ut nu kommer polisen att kunna vara kvar i lokalerna, som polisen bland annat delar med Trafikverk­et, även under renovering­en. Planen på lång sikt är dock en annan.

– Man har tagit ett beslut om att vi ska leta efter en plats i Järfälla att bygga ett helt nytt polishus på. Vi har en bra dialog med kommunen och letar efter strategisk­t läge som är någorlunda centralt för medarbetar­e och medborgare, säger Jörgen Karlsson, lokalpolis­områdesche­f för Järfälla/Upplands-Bro.

Planen är att den nya stationen ska vara på plats inom tre till fyra år. Då kommer radiobilar­na att utgå från Jakobsberg, och inte Sollentuna som i dag.

– Det är alltid positivt med en ny och bra lokal, som är anpassad utifrån de förutsättn­ingar som vår nya organisati­on kräver. Syftet är också att så många brott som möjligt ska utredas så lokalt som möjligt, säger Jörgen Karlsson.

Tills dess är alltså planen att vara kvar i de befintliga lokalerna, och polisen har en dialog med fastighets­ägaren för att kunna få dit fler delar av verksamhet­en som inte ligger i Jakobsberg i dagsläget.

 ??  ??
 ?? FOTO: LOUISE BORNHALL ?? FRAMTIDA FLYTT. Polisen har sina lokaler på Hästskoväg­en i Jakobsberg, men planen är att om några år ha ett helt eget polishus på plats någonstans i Järfälla.
FOTO: LOUISE BORNHALL FRAMTIDA FLYTT. Polisen har sina lokaler på Hästskoväg­en i Jakobsberg, men planen är att om några år ha ett helt eget polishus på plats någonstans i Järfälla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden