Mitt i Järfälla

Funkisfest­ival lockar många

- Louise Bornhall

Om några veckor har det blivit dags för årets upplaga av Funkisfest­ivalen i Järfälla. Och det var poppis att vara med i tävlingen i år, så pass poppis att inte alla bidrag kom med.

I slutet av november uppträder tolv artister och grupper på Järfälla kulturscen. Då ska det avgöras vem som ska represente­ra kommunen i semifinale­n av Funkisfest­ivalen som går av stapeln i vår.

– Det är ganska många nya tävlande i år, vi har försökt förnya startfälte­t lite, så det är ganska blandat. Det blir en stor fest med en profession­ell orkester, säger Anders Cederin, artistansv­arig.

Nytt för i år är att det hela inleds med ett öppningsnu­mmer med sång och dans. Nu repeterar orkestern, som består av lärare från kulturskol­an, för fullt och artisterna ska träffas och repa.

Samtidigt är intresset för att vara med i tävlingen stort, vilket gjorde att alla bidrag inte kom med. Men även de artisterna får en chans att stå i rampljuset, i en alternativ festival som arrangeras längre fram.

– Det är lite synd att alla inte kan vara med, men orkestern måste hinna repa in alla låtar och det kan inte bli hur långt som helst. Och flera som inte kunde vara med och tävla ska uppträda i öppningsnu­mret, säger Anders Cederin.

Det är fjärde gången som Järfälla är med i Funkisfest­ivalen. 2017 vann Järfällas Martin Hagen riksfinale­n med ett egenskrive­t bidrag.

 ??  ?? POPPIS. Årets Funkisfest­ival lockade många bidrag. På bild repetition­er inför 2017 års upplaga.
POPPIS. Årets Funkisfest­ival lockade många bidrag. På bild repetition­er inför 2017 års upplaga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden