Mitt i Järfälla

Bokälskare ska träffas digitalt

- Ella Söderberg

Vill du diskutera och analysera böcker men samtidigt hålla avstånd? Under hösten anordnas fyra bokcirklar digitalt, och det enda som behövs är en bra internetup­pkoppling.

Vanligtvis brukar biblioteka­rien Linnéa Forslund hålla i bokcirklar på Herresta bibliotek. Men som så mycket annat har omständigh­eterna förändrats efter att coronaviru­set gjort sitt intåg.

Men bokcirkel har det varit och bokcirkel ska det vara, så med start i augusti anordnas därför träffarna digitalt.

– Vi pratar om hur man upplever boken, vilka tankar man fick när man läste den. Vi undviker att gå in på vad som var bra och dåligt, utan går in mer på vilket tema som lyfts fram och hur det kan kopplas till samtiden, berättar Linnéa Forslund.

Genom att delta via länk går det att diskutera den aktuella boken via antingen dator, surfplatta eller mobilen, utan att fysiskt vara på plats. Vid den första träffen den 24 augusti är det Elin Wägners bok ”Pennskafte­t” som ska tolkas. Men Linnéa Forslund säger att det inte är något krav på att ha hunnit läsa den, man kan vara med och bara lyssna på vad de andra har att säga.

Böckerna finns digitalt

Inför bokcirkeln väljs alltid en bok som finns att läsa eller lyssna på digitalt, just för att öka tillgängli­gheten för alla.

Efter varje bokcirkelt­räff får deltagarna själva önska vilken bok som ska läsas till nästa gång. Vill man bara vara med vid ett enstaka tillfälle går detta också bra.

– Lättast är att hålla koll på Järfälla biblioteks egen Facebooksi­da, säger Linnéa Forslund.

Vi pratar om hur man upplever boken, vilka tankar man fick när man läste den.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? DIGITALT. Järfälla biblioteks bokcirklar blir digitala under hösten. (Genrebild)
FOTO: MOSTPHOTOS DIGITALT. Järfälla biblioteks bokcirklar blir digitala under hösten. (Genrebild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden