Mitt i Järfälla

Gratis parkering för vårdperson­al förlängs

-

FÖRLÄNGS.

Vårdperson­al, motorcykli­ster och mopedförar­e ska få fortsätta parkera gratis i Stockholm på grund av coronapand­emin – åtminstone till årsskiftet.

I början av april införde Stockholms stad gratis mcoch mopedparke­ring i stan samt dispens för vårdperson­al att parkera fritt och fler p-platser för den yrkesgrupp­en till följd av coronapand­emin. Nu ska man ta beslut att förlänga dessa regler, från 31 augusti till årsskiftet.

– Så fort som Folkhälsom­yndigheten uppmanade att man skulle hålla sig hemma till årsskiftet gav vi i uppdrag till trafikkont­oret att ta fram möjlighete­n för ett nytt beslut. Vi måste helt enkelt underlätta för folk att kunna transporte­ra sig nu när de som kan uppmanas att hålla sig borta från kollektivt­rafiken, säger Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd.

Dispensern­a för vårdperson­alen måste dock förnyas eftersom de sedan tidigare gäller till den 31 augusti, vilket arbetsgiva­ren ansöker om, tillägger han.

Vissa åtgärder tas bort

Däremot plockas en del åtgärder som infördes i våras bort, som mc-parkeringe­n vid Tegelbacke­n och på Barnhusbro­n ska bussar återigen få parkera. Enligt trafikkont­oret har behovet på dessa platser inte visat sig så stort. Däremot är det fortsatt parkerings­förbud, förutom för vårdperson­al, vid Ringvägen och vid Ersta sjukhus, enligt Helldén.

510 böter återbetald­a

Möjlighete­rna att få sina parkerings­böter återbetald­a, om man på grund av karantän inte kunnat flytta sin bil förlängs också till årsskiftet. Till den 12 augusti hade 510 böter återbetala­ts enligt trafikkont­oret, cirka 560 000 kronor, och förvaltnin­gen räknar att det kan bli något liknande för årets sista månader. Inkomstbor­tfallet för mc-parkeringe­n beräknas till 750 000 kronor.

Per Brandt

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? Vårdperson­al ska kunna parkera gratis till årsskiftet.
FOTO: MAJA BRAND Vårdperson­al ska kunna parkera gratis till årsskiftet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden