Mitt i Järfälla

Modulhus på Bolinderva­llen

överklagas

-

I januari klubbades ett tidsbegrän­sat bygglov för 161 modulbostä­der vikta för ungdomar och studenter på Bolinderva­llens parkering.

Beslutet har inte tagits emot väl av en del boende i Kallhäll, totalt har tolv överklagan­den kommit in till kommunen. Argumenten mot bygget är flera.

En del uttrycker en oro för att bygget ska påverka villaprise­rna negativt. Några menar att det riskerar att bli mer stök och bus eller till och med brott när man placerar 160 ungdomar på samma ställe.

Några tar upp trafiksäke­rheten runt Ulvsättras­kolan, som man upplever som problemati­sk redan idag. Någon föreslår att kommunen borde göra om en sträcka på Källtorpsv­ägen till gångfartso­mråde.

Men att trafiken skulle öka nämnvärt i och med de nya bostäderna, tror inte Aphram Melki (C), ordförande i miljöoch bygglovsnä­mnden.

– Hur många studenter och ungdomar har bilar? Det är rimligtvis färre än genomsnitt­et eftersom ekonomin sällan tillåter det. Här bygger vi nära pendeln för att det är en målgrupp som åker mycket kollektivt, säger han.

En annan fråga många pekar på är hur parkeringe­n ska lösas vid större idrottseve­nemang, när nu flera platser för- svinner. Flera efterlyser att kommunen ordnar nya pplatser i anslutning till idrottspla­tsen.

– Jag vet att kultur- och fritid tittar på det. En sak som är bestämd är att man ska måla nya p-rutor på parkeringe­n för att på så sätt få in fler bilar på den befintliga ytan, säger Apham Melki.

Han tycker att behovet av billiga lägenheter för unga väger tyngre än behovet av parkerings­platser.

– Vi har en bostadsbri­st i hela länet. Vi har inte levererat bostäder till den här målgruppen, detta är ett sätt att göra det. När vi bland annat har planerat bostäder för nyanlända ringer föräldrar till unga vuxna och frågar varför vi inte bygger till deras barn. Nu bygger vi specifikt för unga, då kommer andra argument emot – varför skulle till exempel villaprise­rna gå ner för att ungdomar bor där? säger Aphram Melki.

Överklagan­dena har skickats vidare till länsstyrel­sen för prövning. Stella Papapanagi­otou

 ?? ILLUSTRATI­ON: XLNT LIVING ?? VISION. Tre modulhus med varierande våningsant­al ska rymma 161 lägenheter är planen. Bilden är en preliminär skiss på hur bostäderna kan se ut.
ILLUSTRATI­ON: XLNT LIVING VISION. Tre modulhus med varierande våningsant­al ska rymma 161 lägenheter är planen. Bilden är en preliminär skiss på hur bostäderna kan se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden