Mitt i Järfälla

Bele Barkarby

mästare i futsal

- Louise Bornhall

Bele Barkarbys U17-killar har inte legat på latsidan det senaste. Tvärtom. På några veckor har de kammat hem inte mindre än tre titlar.

I januari vann de inomhuscup­en ST-cupen i Tyresö, veckan efter LF Elite Cup i Växjö som spelades inomhus på en elvamannap­lan av konstgräs, och förra helgen blev de svenska ungdomsmäs­tare i futsal.

Järfälla Tidning ringde upp lagets tränare Emanuel Grahn för att höra mer om framgångar­na.

– Vi uppfann hjulet förra året och vann alla tre serierna vi spelade i, och som grädden på moset tog vi oss till pojkallsve­nskan. Nu fortsätter det att rulla på, säger Emanuel Grahn, och fortsätter:

– Men det här är bara början av säsongen, man måste vara ödmjuk och inte dra för stora växlar. Fast det börjar onekligen bra.

Emanuel Grahn har tränat U17-killarna i fotboll sedan förra året och har försökt att arbeta mindre med speltaktik och mer med kropp och sinne.

– Har man en bra fysik och en stark kropp har man bra förutsättn­ingar oavsett vilken sport man håller på med. Vi är konditions­starka och jobbar mycket skadeföreb­yggande. Känner du dig stark skapar du ett starkt sinne, säger Emanuel Grahn.

Laget arbetar också med mindfulnes­s och att hitta rätt fokus.

– Ett hårt klimat skapar en osäkerhet, man ska hitta ett lugn och ha respekt inför varandra, gemenskape­n är viktig. Att komma till fotbollstr­äningen ska vara en frizon.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/MICKE WÜRTZ ?? SEGRAR. Tre större segrar har U17-killarna i Bele Barkarby kammat hem på sistone. Bilden till höger kommer från förra helgens ungdoms-SM.
FOTO: MOSTPHOTOS/MICKE WÜRTZ SEGRAR. Tre större segrar har U17-killarna i Bele Barkarby kammat hem på sistone. Bilden till höger kommer från förra helgens ungdoms-SM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden