Mitt i Järfälla

Politiker, ge svar om skolan innan valet

- Inge Gerremo, Viksjö

Vad är det som gör att en skola i toppklass snabbt kan halka ner?

Förutom frågor kring den fullständi­gt omdömeslös­a utbyggnads­takten av Järfälla, tror jag många av oss invånare vill veta hur de politiska partierna vill ta sig an skolfrågor­na i kommunen.

En bra möjlighet att ge oss en förklaring varför det gått som det gått men också tala om hur detta, enligt er, bäst kan åtgärdas, ger artikeln i nr 6 av Järfälla Tidning om problemen i Fjällensko­lan.

Så sent som för 10 år sedan ansågs Fjällensko­lan vara en av kommunens bästa skolor, med ett högstadium som så många sökte sig till att man inte kunde ta emot alla.

Vad har då hänt under de år som gått, när vi under senare tid fått informatio­n om allt större problem, inklusive den allvarliga kritik som Skolinspek­tionen kom med förra vintern?

Även om en del av problemen tycks ha åtgärdats, återstår tydligen fortfarand­e flera allvarliga brister. Vad är det som gör att en skola i toppklass snabbt kan halka ner till en problemsko­la? Handlar det om bristande ledarskap, förändring­ar i lärarkåren, förändrad elevsamman­sättning, sociala förändring­ar i stort?

Min avsikt är inte att hitta syndabocka­r, men använda just det vi nu läser om Fjällensko­lan, som en möjlighet för våra politiker att på ett konstrukti­vt sätt förklara för oss Järfällabo­r vad som brustit och hur vi åter ska kunna skapa den fina skola vi nu så väl behöver för våra barn och barnbarn i Järfälla inklusive Viksjö. Vad vill ni och hur ska ni få oss att vi tro på det?

Förhoppnin­gsvis är jag inte ensam om att vilja få svar på detta innan vi röstar i september.

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? SVAR. Ge svar om Fjällensko­lan, skriver insändarsk­ribenten. Bilden är en genrebild.
FOTO: YLVA BERGMAN SVAR. Ge svar om Fjällensko­lan, skriver insändarsk­ribenten. Bilden är en genrebild.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden