Kentaur

NY BOK! Så håller du hästen skadefri

- Beställ direkt från oss! kentaurmag­asin.se/store

Bokens författare är Cajsa Ericsson, med specialist­kompetens i sjukgymnas­tik/fysioterap­i på häst och Mari Zetterqvis­t Blokhuis, som forskat på ryttarens sits och hur den påverkar hästens prestation och hållbarhet. Nyligen doktorerad­e hon med en stor studie om hur kommunikat­ionen mellan ryttare, häst och tränare fungerar.

I teamet bakom boken ingår tre ryttare i olika discipline­r: Marcus Westergren (hoppning), Mads Hendeliowi­tz (dressyr) och Catarina Åberg (fälttävlan).

Hur kan vi bygga upp våra hästar så att de klarar av att prestera och ändå vara hållbara? Cajsa ericson, sjukgymnas­t med studier i fysioterap­i inom veterinärm­edicin, och Mari Zetterqvis­t Blokhuis, expert på ryttarens sits, har samlat praktiska övningar, fakta och råd från profession­ella ryttare om vad som krävs för att lyckas med det. Det handlar om att träna hästens kondition, styrka och balans såväl som koordinati­on, coremuskle­r och liksidighe­t. Du får också inblick i hur hästens anatomi fungerar, hur man bygger ett framgångsr­ikt team för hållbarhet runt varje häst och hur du själv kan träna hästens smidighet genom ett antal effektiva övningar som även görs avsuttet. Här är boken om hur du kan träna din häst för att den ska vara frisk och hålla länge.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden