Kentaur

Farligt rida och prata i mobilen

-

En 30-årig man i New South wales, Australien, togs av polis då han red en häst i cirka 10 kilometer i timmen i trafiken samtidigt som han talade i mobiltelef­on. Han höll telefonen med handen mot sitt vänstra öra.

eftersom hästen när den rids i trafik räknas som ett fordon och han inte hade installera­t någon hands-free på hästen (!) togs fallet upp i den lokala rätten.

åklagaren som handlade fallet rubricerad­e brottet som ”Förares otillåtna användning av mobiltelef­on” och noterade: ”Det framgår inte av åtalspunkt­en, men fordonet är en häst”.

Mannen erkände sig skyldig, men då försummels­en ansågs ringa och man noterade att det varit lugn trafik vid tillfället, fick han endast en tre månaders villkorlig dom.

rådmannen som fick hand om fallet verkade drabbas av skrattryck­ningar och föreslog att australien­siska ridsportfö­rbundet skulle utbilda ryttare när det gällde användning av mobiltelef­oner. Han berättade att han inte hade sett något liknande fall förutom ett ”Jag har haft en som åtalats för att ha varit berusad till häst – men bara en”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden