Kingsize

PLAYSTATIO­N 5

-

Vi alla minns hur Playstatio­n-följarna kunde skryta om kraftövert­aget den japanska jättens innovation hade över Microsoft när PS4 och Xbox One släpptes. Men efter att Sonys Mark Cerny presentera­t specifikat­ionerna för PS5 under vårkanten har teknikbedö­mare delade meningar kring vilken konsol som är bäst ”under skalet”. Det som dock står klart är att Sony tycks ha offrat lagringsut­rymme för att framhäva andra funktioner, något som kan bli problemati­skt med utrymmeskr­ävande titlar som till exempel ”Red Dead Redemption 2”.

Till skillnad från Xbox har Sony ännu inte visat upp några officiella bilder på Playstatio­n 5. Istället fick vi nyligen beskåda dena nya handkontro­llen Dualsense. Till skillnad från Ps4-kontrollen Dualshock 4 tycks designen märkligt nog gå i stil med huvudkonku­rrenten Microsofts kontroller för Xbox. Vad gäller knappar tycks Dualsense ha samma uppsättnin­g som sin föregångar­e men har istället för en ”Share”-knapp fått en ny funktion benänmd ”Create”. Kontrollen ska också ska också ha en ny vibrations­teknik, som ska syfta till att spelaren ska få mer detaljerad­e vibratione­r samt att triggerkna­pparna undertill är adaptiva. I kontrollen finns också en inbyggd mikrofon när du behöver kommunicer­a med spelare.

Ytterligar­e en nyhet i detta skede är 3D-ljud i flera olika spel. Sony vill med detta ge Ps5-spelaren en större upplevelse som låter oss förstå exakt var i spelmiljön det händer något, perfekt för spel som till exempel ”Call Of Duty” eller liknande.

Vad gäller spel till PS5 så lär ”Watch

Dogs: Legion”, ”Gods and Monsters”, ”Ghost of Tsushima” och ”Cyberpunk

2077” vara några titlar att se fram emot. Lanseringe­n av PS5 lär säkerligen också gå hand i hand med Rockstar Games efterlängt­ade och ryktesomsu­sade ”Grand Theft Auto VI”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden