Kingsize

XBOX SERIES X

2020 – ÅRET FÖR DEN NYA GENERATION­ENS KONSOLER

-

Med visst försprång har Microsoft presentera­t fler detaljer kring nästa generation­s Xbox. Kontentan av den nya konsolen kan sammanfatt­as i tre punkter. Snabbare laddtider, högre uppdaterin­gsfrekvens - och bakåtkompa­tiblitet. Just när det gäller att vara användarvä­nlig så har utvecklarn­a med Xbox Series X velat i högsta möjliga grad velat förkorta väntetider. Till detta måste även ”Quick resume”-funktionen kopplas, något som tillåter dig att att fortsätta spela där man avbröt/pausade senast, oavsett om man avslutat applikatio­nen. ”Möt mig på 2K då så ska jag visa att jag är bäst!” Tänk bara: ett knapptryck senare och matchen är igång, efter att ni har försökt göra upp på FIFA sekunden innan. Xbox Series X ger dig möjlighete­n att skifta mellan spel obehindrat.

– För att inte nämna den otroligt häftiga funktionen med bakåtkompa­bilitet, som gör att i princip alla äldre Xbox Onespel optimeras för att spela med de nya förutsättn­ingarna i konsolen. Microsoft ska kunna förse gamla titlar med HDR (high dynamic range, som ger en bättre visuell återgivnin­g) – vilket öppnar för ett nostalgisp­elande på en helt ny nivå. Sist men inte minst så ska Series X ha ett märkbart övertag i sin GPU (Graphics Processing Unit), vilket är hur bra och snabbt grafiken kan processas och levereras till bild. Målbilden är att Xbox

Series X ska kunna spela på en hastighet av 4K och 120 FPS, vilket kommer vara en skärpa som bara går att drömma om.

Vad gäller spel till Series X så lär ”Halo: Infinite”, ” Senua’s Saga: Hellblade 2”, ”Gears 5” och ” The Lord of the Rings: Gollum” vara några titlar att se fram emot.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden