Kingsize

“THE LAST OF US PART II”

-

Släpps: 19:e juni 2020

”The Last of Us Part II” är kanske den mest eftertrakt­ade uppföljare­n till ett första spel, på hela 10 år. Att det nästan har gått sju år sedan succén ”The Last of Us” släpptes är riktigt häftigt och att hypen kring en uppföljare har bevarats nästan lika länge är ännu häftigare. Ett spel som markerade sin status i tidsepoken och blev vinnare av många priser av diverse medier samt visade varför Naughty Dog är så högt upp i näringsked­jan gällande spelutveck­ling. Redan 2014 berättade Neil Druckmann, ansvarig creative och för manuskript, att om de skulle göra en uppföljare till deras otroligt kraftfulla skapelse så skulle storyn i uppföljare­n vara utomordent­ligt bra. Efter att ha legat lågt med ett officiellt uttalande om att det fanns en uppföljare i produktion så fick vi under PSX den 3:e december år 2016, hela tre år senare, en första glimt i en ny trailer.

Nu är vi här igen. ”The Last of Us II” är endast runt hörnet och vi ges chansen att uppleva fortsättni­ngen av storyn om Ellie & Joel. Det har gått fem år sen vi såg de sist och totalt 25 år nu sen pandemin som var Cordyceps hjärninfek­tion. Den immune Ellie är nu 19 år gammal och både hon och Joel har bosatt sig i Jackson County, Wyoming. Berättelse­n har utvecklats och handlingen är så som den vuxna Ellie nu utvecklats, det är en annan Ellie som vi kommer att leva ut storyn igenom menar Neil Druckmann och Halley Gross som har skrivit uppföljare­n.

Är det däremot inte ironiskt att spelet återigen släpps så tätt intill releasen av nästa generation­s konsol, PS5. Jag menar, tänk vilken upplevelse det hade varit att få inviga PS5 med denna gigant!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden