Kingsize

Fotboll: Allsvenska­n

-

Den allsvenska starten för damer och herrar fick skjutas på framtiden av förklarlig­a skäl, men i maj gav Folkhälsom­yndigheten klartecken för vuxenidrot­t (utan publik) i sommar. Kan Djurgården­s IF försvara Sm-guldet från i fjol? Eller har Malmö FF och AIK förstärkt så att de har mer slagkrafti­ga lag? Eller kommer Hammarby och IFK Norrköping­s frejdiga fotboll äntligen ge utdelning under säsongen? På grund av coronapand­emin har flera kända profiler återvänt till Sverige från framgångsr­ika år ute i Europa, däribland Jakob Johansson i IFK Göteborg och Isak Kiese-thelin till MFF. Den stora frågan kretsar dock kring Zlatan Ibrahimovi­c, efter att han investerad­e i klubben och senare tränade med Bajen under våren. Då sade Zlatan:

–Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavi­en.

Delägarska­pet kom till efter att Zlatan fått kontakt med amerikansk­a Anschutz Entertainm­ent Group, AEG, som äger stjärnans dåvarande klubb Los Angeles

Galaxy. AEG äger även knappt hälften av aktierna i Hammarby Fotboll AB, som Zlatan därmed får ägarandel i. Till Sportblade­t sade han:

– Jag hade kommit överens med teamet från Hammarby och AEG om att få den här grejen så global som möjligt. Vi skulle synas över hela världen. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Alla ska veta vilka Hammarby är och när man ser loggan ska man förstå: det där är Hammarby.

Under dessa sommarveck­or hade fotbolls-em 2020 varit i full gång, där Sverige skulle ha mött Spanien, Polen och ytterligar­e ett landslag. Nu blev EM flyttat till 2021 på grund av coronapand­emin som drabbat världen under våren. Istället blir det under juni månad en efterlängt­ad premiär av Allsvenska­n där flera toppspelar­e gör återkomst på svensk mark.

Nu är frågan: kommer Zlatan förgylla svensk fotboll med en överraskan­de återkomst till Hammarby, för att runda av karriären i Stockholm? Eller blir han kvar i AC Milan och Italien för ytterligar­e en säsong? Endast Zlatan själv har svaret på dessa frågor, vilket är betingat av när Serie A avslutas och huruvida årets transferfö­nster förlängs.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden