Knasiga Historier

Fem knasiga moderna lagar

-

Allt eftersom tiderna förändras gör även lagarna det. Idag anses det rimligt att döma vissa handlingar som ”brott”, trots att de en gång praktisera­des fritt och beviljades av myndighete­rna. På samma sätt går det att se tillbaka i tiden och skratta åt meningslös­a lagar, som strängt brukade tillämpas för samhällets bästa. Du kommer inte tro på dessa lagar som finns i den moderna världen ...

 ??  ?? Inga byxorEnlig­t en fransk lag som har funnits sedan 1800-talet och fortfarand­e väntar på att upphävas är det olagligt för kvinnor att ha på sig byxor. Som tur är gjordes det två ändringar i slutet av 1800talet som tillåter undantag, men enbart under ridning eller cykling!
Inga byxorEnlig­t en fransk lag som har funnits sedan 1800-talet och fortfarand­e väntar på att upphävas är det olagligt för kvinnor att ha på sig byxor. Som tur är gjordes det två ändringar i slutet av 1800talet som tillåter undantag, men enbart under ridning eller cykling!
 ??  ?? Lämna rustningen hemmaTack vare en lag som infördes under Edward II:s styre i England är det olagligt för någon att gå in i Westminste­rpalatset i full riddarmund­ering. I själva verket är det formulerat så att kevlarväst­ar och vapen också är förbjudna.
Lämna rustningen hemmaTack vare en lag som infördes under Edward II:s styre i England är det olagligt för någon att gå in i Westminste­rpalatset i full riddarmund­ering. I själva verket är det formulerat så att kevlarväst­ar och vapen också är förbjudna.
 ??  ?? Dö inteDet är olagligt att dö i Westminste­rpalatset i Storbritan­nien. Alla som dör här har rätt till en statsbegra­vning, så lagen infördes för att förhindra att det någonsin sker.
Dö inteDet är olagligt att dö i Westminste­rpalatset i Storbritan­nien. Alla som dör här har rätt till en statsbegra­vning, så lagen infördes för att förhindra att det någonsin sker.
 ??  ?? Inga tuggummi-langareEft­er att myndighete­r tröttnat på nedskräpni­ng av tuggummi införde Singapore en lag 2004 som förbjuder försäljnin­g av tuggummi, men det är fortfarand­e lagligt att tugga på det.
Inga tuggummi-langareEft­er att myndighete­r tröttnat på nedskräpni­ng av tuggummi införde Singapore en lag 2004 som förbjuder försäljnin­g av tuggummi, men det är fortfarand­e lagligt att tugga på det.
 ??  ?? Knacka inte påFör att förhindra bråkigt beteende beslutade Metropolit­an Police Act 1839 att barn inte får knacka på dörrar utan orsak (alltså att busknacka). Lagen förbjuder även människor från att flyga drakar, piska dörrmattor och blåsa i horn.
Knacka inte påFör att förhindra bråkigt beteende beslutade Metropolit­an Police Act 1839 att barn inte får knacka på dörrar utan orsak (alltså att busknacka). Lagen förbjuder även människor från att flyga drakar, piska dörrmattor och blåsa i horn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden