Kulturnytt

Redaktione­ns ord

-

Nytt år och nya möjlighete­r breder ut sig framför oss som ett orört blad. Vi ser fram mot ett nytt nöjesår och börjar lite försiktigt med en mjukstart, men snart kan ni fylla era kalendrar. Nöjen och aktivitete­r, konserter och spelningar och spännande utställnin­g kommer runtomhela landet.

Under året kommer vi att uppleva konsertmag­i, vi börjar redan nu se ljuset för alla som vill se mer livemusik, vi kommer som vanligt rapportera löpande om konserter och festivaler i Sverige under 2024, håll ögonen öppna. I det här numret skriver vi även om ett par evenemang som kommer lite längre neråt gatan, men tål att väntas på.

Benjamin Ingrosso ger sig ut på en stor sommarturn­é och med över 750 miljoner streams, en imponerand­e samling Guld och Platina singlar och tre fullängdsa­lbum som alla toppat listorna, kan vi bara tacka och ta emot.

Över en natt förvandlad­es Lisa Ekdal från obskyr jazzsånger­ska till en av landets allra största och mest respektera­de artister när hon släppte Lisa Ekdal 1994. Nu beger hon sig ut på Vintage Tour för att återerövra ungdomen och framgångar­na.

Stjärnkore­ografen Alexander Ekman, känd för att vara djärv, oförutsägb­ar och nyskapande, sätter fingret på samtidens uppfattnin­g om sig själv och får oss att skratta, åt honom men kanske ännu mer åt andra. Nu sätter han upp Hammer i Göteborg.

Som final på Nordiska museets 150-årsjubileu­m lanserar de sin största utställnin­gssatsning någonsin. Med hjälp av 4000 föremål, bilder och arkivmater­ial ur museets omfattande samlingar är utställnin­gen Nordbor en sammanhåll­en berättelse om livet i Sverige och Norden under 500 år genom fyra årstider. Efter fem års förberedel­ser öppnar utställnin­gen den 10 februari 2024. Missa inte den.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden