Kulturnytt

TVÅ KONSERTER EN KVÄLL

-

De har båda gjort succé under olika säsonger i TV4:s ”Så mycket bättre” med sina fantastisk­a tolkningar och själfulla röster. Den 27 juni blir en kväll man sent kommer glömma, publiken bjuds på på två konserter av Sveriges mest talangfull­a artister under en och samma kväll. Den fantastisk­a Mapei ut på Stora Scen och därefter kliver Sveriges egna r’n’b-drottning Cherrie ut på densamma.

Mapei 27 juni kl. 20.00

Från ghettot i USA till gullvivor i Tumba. Mapei har en bakgrund och en uppväxt som präglats av kontraster vilket även genomsyrar hennes karriär idag. Hon är en enastående textförfat­tare och en genreövers­kridande artist som inte går att sätta in i ett fack. Mapei har samarbetat med så väl Swedish House Mafia som Kanye West och fick en världshit med den egna låten ”Don’t wait”. Hon har hyllats för sin insats i årets upplaga av ”Så mycket bättre”, bland annat för hennes tolkning av Eagle-Eye Cherrys ”Save tonight” som i Mapeis regi blev ”Minns ikväll”. Den 27 juni kl. 20.00 ser vi fram emot att få se Mapei kliva ut på Gröna Lunds Stora Scen.

Cherrie 27 juni kl. 21.00

Hon är vår somali-svenska r’n’b- drottning och rösten för en hel generation ungdomar med fyra skivor som alla har satt sina spår i den svenska musikkultu­ren. Cherrie har samarbetat med stora namn som Stormzy, Kehlani, Benjamin Ingrosso och Miriam Bryant. Under hennes karriär har hon prisats med Grammis, Gaffa Award och P3 Guld-pris samt fick sin första etta i England tillsamman­s med rapparen Nines. Hon har även släppt en egen dokumentär på SVT och varit med i ”Så mycket bättre” på TV4.

Cherrie är en banbrytand­e artist som även har bidragit med sin kreativite­t inom beauty och mode. Många av hennes internatio­nella fans har uttryckt att de inte förstår språket hon sjunger på, men ändå kan de känna känslorna i musiken. Efter två världsturn­éer och flera oförglömli­ga runt om i Skandinavi­en så kommer Cherrie tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen den 27 juni kl. 21.00.

 ?? ??
 ?? Text: Redaktione­n Foto: Pressbilde­r ??
Text: Redaktione­n Foto: Pressbilde­r

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden