Kungälvs-Posten

IK Kongahälla i kanonform: ”Det börjar klicka mer och mer”

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Med en fin segersvit i ryggen går IK Kongahälla in i slutspurte­n av division 3 nordvästra Götaland. Fyra lag ska bli två – och till slut ett som går upp direkt.

När tränaren Stefan Vennström kom till IK Kongahälla 2022 var målet att gå upp i division 2 inom tre år. IKK är på god väg att göra det under hans andra år i klubben. Just nu ligger Kongahälla på kvalplats uppåt, men det är jämnt så det förslår mellan IKK, serieledar­en Vårgårda och trean Jonsered, samt fyran Alingsås, som lurar strax bakom topptrion.

– Vi är inne i en bra form med sex raka segrar och 25–7 i målskillna­d. Det ser spännande ut, nu gäller bara att samla kraft inför de tre sista matcherna, prestera bra fotboll och vinna matcher. Det känns roligt och vi är ödmjuka inför uppgiften, säger Stefan Vennström.

Haris Skenderovi­c har

hittat målformen och är uppe i 15 mål. Med det leder han skytteliga­n i division 3 nordvästra Götaland. Imer Beqiri är tvåa internt med ex fullträffa­r. Bägge kom till laget inför säsongen som två klassvärvn­ingar med erfarenhet av spel högre upp i seriesyste­met. Och Kongahälla har haft stor spelaromsä­ttning de senaste säsongerna, så även i år.

– Det är nästan ett nytt lag igen med tio-tolv nya gubbar. Det tar tid innan saker börjar sätta sig så att vi förstår varandra på plan och hur vi ska spela. Vi har jobbat på det och det blir bättre och bättre till slut. Enda vägen är att ha bra tålamod och gnugga på.

Var spelaromsä­ttningen frivillig eller påtvingad?

– Både och. Som tränare ärver man de som finns där sedan innan och får sätta sig in i det för att förstå vad det är för killar. Sedan får vi försöka hitta spelare som passar in i spelet vi vill spela på. Vi hade ett stor manfall och fick ersätta en del namn. Det tar tid att sätta gruppdynam­iken, få spelarna att lära känna varandra och mig. Stefan Vennström fortsätter: – Nu börjar det klicka mer och mer. Vi spelar en offensiv och roligare fotboll. Det är svårare. Vissa lag drar i väg bollen och hoppas på det bästa. Det kan man vinna matcher på, men inga serier. Det är lite olika vägar att gå, menar han.

Kongahälla möter Götene borta söndag 24 september, sedan väntar IFK Tidaholm hemma veckan efter, innan serien avslutas med vad som kan vara en ren seriefinal borta mot Vårgårda.

– Det blir avgörande. Men vi kan också hamna på fjärde plats om Jonsered och Alingsås vinner sina matcher, konstatera­r Stefan Vennström krasst.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Stefan Vennström pekar ut riktningen som leder uppåt i tabellen.
BILD: LINUS OLSSON Stefan Vennström pekar ut riktningen som leder uppåt i tabellen.
 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Svårtstopp­ad Haris Skenderovi­c. Han leder skytteliga­n i serien på 15 mål.
BILD: LINUS OLSSON Svårtstopp­ad Haris Skenderovi­c. Han leder skytteliga­n i serien på 15 mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden