Kungälvs-Posten

En liten godbit av Solens rike på Västra gatan

Kungälv: På Västra gatan döljer sig en japansk pärla. Här stämmer det mesta. Rikliga portioner, inbjudande uppläggnin­g och överraskan­de gott. Prisvärt är det också.

- Redaktione­n redaktion@kp.se

Utifrån ser det inte mycket ut för världen. Wan Hao sushi (Sushi och japanska varmrätter) på Västra gatan frontar med bilder på sushi som ser ut att vara gjord av plast. Insidan får det inte heller direkt att tända till. Rent, snyggt och fräscht? Ja visst, men lite i sterilaste laget för att man ska vilja stanna på långlunch.

Servicen är däremot utöver det vanliga och då i positiv mening. En synnerlige­n vänlig man är snabbt på plats och tar emot beställnin­gar vid kassan. Det är lunchdags och lunchmenyn består av samtliga rätter på den digitala menyskylte­n och till ordinarie priser. Men till lunchen ingår valfri dricka samt lite smått och gott som misosoppa och räkchips att ta för sig av medan man väntar på maten.

På menyn står sushi i många varianter och japanska kyckling- och kötträtter men också poké bowl. Vi väljer en sushi tempura roll samt en modern matklassik­er - kyckling teriyaki. Eftersom vädret fortfarand­e visar sig från sin bättre sida slår vi oss ner på uteserveri­ngen.

Vi har nätt och jämnt hunnit sleva i oss några skedar misosoppa och knaprat på några räkchips innan trevlige mannen bakom disken kommer ut med maten. Det ser lovande ut och det finns inte mycket att klaga på när det gäller uppläggnin­gen. Tempuran har fin färg med en svagt rödfärgad majonnässå­s ringlad över och tillbehöre­n wasabi, illgrönt sjögräs och edamamebön­or lyser upp tallriken.

Kycklingen är något mindre mindre färgstark med nyskurna lättstekta grönsaker i en simmig sås. ”Fint att det de jobbat med presentati­onen” tyckte den ena lunchkolla­ren. Vid första anblicken finns det som sagt inget att protestera mot, men hur smakar det? Inga tråkiga överraskni­ngar här heller. Vi börjar med tempura-rullen. ”Jättegott, särskilt de krispiga räkorna” var den spontana kommentare­n som följdes av fler lovord. Tillbehöre­n med bönor satt fint till och gav en extra skjuts åt anrättning­en.

Kycklingen var inte dum den heller. Grönsaker och möra kycklingbi­tar i en mild fin teriyakiså­s serverat med ris. Gott helt enkelt, och det blir ett extra plus för de krispiga färska grönsakern­a. Båda rätterna är väl tilltagna och mättande. Det hela blir en angenäm matuppleve­lse. Skulle vi gå hit igen? Utan tvekan! Hit kommer vi gärna igen för den goda maten och servicens skull.

 ?? BILDER: REDAKTIONE­N ?? Wan hao sushi på Västra gatan har vad man kan förvänta sig av en uteätar-lunch, tyckte KP:s lunchkolla­re.
BILDER: REDAKTIONE­N Wan hao sushi på Västra gatan har vad man kan förvänta sig av en uteätar-lunch, tyckte KP:s lunchkolla­re.
 ?? ?? Tempura roll.
Tempura roll.
 ?? ?? Kyckling teriyaki på Västra gatan.
Kyckling teriyaki på Västra gatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden