Kungälvs-Posten

KHK:s herrar tog för sig på målkalaset – då kom första segern i allsvenska­n

Kungälvs HK tog säsongens första seger i handbollsa­llsvenskan i ett riktigt målkalas.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Kungälvs HK förlorade premiären hemma mot Varberg med uddamålet. Det var såklart ingen särskilt nöjd med i KHK.

– Det här är vår hemmaborg, det är premiär och en start på vad som vi hoppas är en bra säsong och att torska mot en topp fyra konkurrent­en med en poäng på eget bevåg. Det är piss. Vi faller på oss själva känns det som, tyckte lagkaptene­n Henrik Rhåsson då.

I bortapremi­ären mot Tyresö gällde det att ta sig upp på den allsvenska hästen igen. Tyresö hade en poäng med sig i bagaget från bortamatch­en mot Västerås Irsta.

– De är svårspelad­e Tyresö. De spelar 7–6 (sju spelare i anfallen och tom bur) så gott som hela matchen. Det är jobbigt att stå emot, konstatera­r Fredrik Simonsson, assisteran­de tränare i Kungälvs HK.

Det såg målmässigt rätt jämnt ut. Tyresö ledde de första fem minuterna, sedan fick det räcka, tyckte Kungälvs HK som tog över ledningen resten av halvleken, om än utan att dra ifrån. KHK ledde i paus med 18–16.

Sedan gjorde Kungälv ett ryck i mitten av andra halvlek, men Tyresö kom tillbaka och hade kontakt till de sista fem minuterna. Då spurtade KHK till sig en rätt stor seger med många mål framåt. Matchen slutade med Kungälvs HK-seger 40–33.

– 73 mål i en handbollsm­atch. Det händer inte ofta, menar Fredrik Simonsson. Han fortsätter:

– De chansade lite då i slutet. Men framför allt var vi konsekvent­a både bakåt och framåt. De spelar ett offensivt försvar som passar oss väldigt bra, vi hade många genomsprin­g. ”Henke” (Rhåsson) gjorde tio mål med att utnyttja sin snabbhet. Det här var en bra genomförd bortamatch, säger Fredrik Simonsson.

Kungälvs HK drabbades av två avbräck i samband med matchen. Nye mittsexan Pontus Josefsson Säll hade problem med en vad och kom aldrig till spel. Kantspelar­en Isak Hane krockade knä mot knä i en situation och fick bryta.

– Det gör väldigt ont, men vi hoppas och tror att det inte här något trasigt i knäet.

 ?? ARKIVBILD: NIKLAS OHLSON ?? Tränarduon Thomas Bredenfeld­t och Fredrik Simonsson i snack.
ARKIVBILD: NIKLAS OHLSON Tränarduon Thomas Bredenfeld­t och Fredrik Simonsson i snack.
 ?? ARKIVBILD: LINUS OLSSON ?? Henrik Rhåsson satte tio bollar i segern mot Tyresö.
ARKIVBILD: LINUS OLSSON Henrik Rhåsson satte tio bollar i segern mot Tyresö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden