Kungälvs-Posten

Romelanda UF vinner femman – klart efter segdraget beslut från förbundet

Romelanda UF vinner division 5A Göteborg herr. Det blev klart efter ett beslut från Göteborgs fotbollför­bund i tisdags.

- BILD: LINUS OLSSON BILD: TONY BALOGH BILD: NIKLAS OHLSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se BILD: LINUS OLSSON

Det var efterspele­t till en avbruten match i början av sommaren som har kommit till ett avslut.

Romelanda hade vänt ett 1–2-underläge till 3–2 i slutminute­rna mot Vardar/Makedonija. Då brast det för motståndar­lagets tränare som tog sig in på plan och fram till domaren. Först nu kom beslutet från Göteborgs fotbollför­bund att tilldela Romelanda segern med 3–0.

– Så fort något kan kopplas till ett lag döms det seger för motståndar­na med 3–0, eller att man låter resultatet stå sig om det är till en fördel. Tråkigt att det tog så lång tid, tycker Romelandas tränare Oscar Marek, seriesegra­re ”i kavaj”, som det brukar kallas när lag vinner en titel utan att spela själva.

Romelanda har tio poäng ner till närmsta lag med tre matcher kvar att spela och kan inte passeras.

– Rent krasst skedde det (serieseger­n) redan i fredags mot Surte (5–5). Det hade varit kul att få fira där också.

Varför vinner Romelanda femman i år?

– Vi har det överlägset bästa laget i serien. Vi borde ha gått upp redan förra året, men då slarvade vi så mycket. Vi har fått behålla samma lag från förra året. Vi har den bredaste. Jag kan också säga att vi har den bästa ledarstabe­n med Björn Sjösvärd, Johan Svensson, Mikael Martinsson och mig, med ett bra samarbete och en samsyn. Och även om vi inte alltid tycker samma, så finns en respekt för varandra, säger Oscar Marek.

Blir ni kvar till nästa år?

– Som det ser ut nu. Jag har inga andra planer, så länge klubben vill att vi är kvar.

Oscar Marek har nu tagit upp Romelanda till division 4 vid två olika sejourer i klubben, samt tagit upp Kongahälla från fyran till trean.

– Det här är min första serieseger. Första gången med Romelanda och med Kongahälla kvalade vi upp, konstatera­r RUF-coachen.

Romelanda kommer att avsluta serien med att spela en avgörande roll i bottenstri­den mellan Komarken, som de möter på fredag, och Kareby, som RUF tar sig an i omgången efter. Kode är redan klart för spel i femman även nästa år.

– Vinner vi på fredag så gäller inte matchen mot Kareby något. Komarken måste vinna, men vi får se hur motiverade mina killar är. Eventuellt ska Anders (Carlsbogår­d) spela, så att han får göra några matcher i år.

 ?? ?? Stort jubel i Romelanda. Serieseger­n i femman är klar.
Stort jubel i Romelanda. Serieseger­n i femman är klar.
 ?? ?? Klaga inte, Oscar Marek, tränare i Romelanda. Ni har vunnit serien!
Klaga inte, Oscar Marek, tränare i Romelanda. Ni har vunnit serien!
 ?? ?? Efter beslut från Göteborgs fotbollför­bund står det klart att Romelanda UF vinner division 5A Göteborg herr.
Efter beslut från Göteborgs fotbollför­bund står det klart att Romelanda UF vinner division 5A Göteborg herr.
 ?? ?? En mästare i kavaj. Oscar Marek – dressed för success.
En mästare i kavaj. Oscar Marek – dressed för success.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden