Kungälvs-Posten

Uddamålen förstörde Kungälvs HK dubbelmöte

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822 BILD: LINUS OLSSON

Kungälvs HK herrar och damer ordnade ett dubbelarra­ngemang i Mimershall­en, när Hallby kom på besök i handbollsl­igan dam och Vinslöv i herrallsve­nskan. Båda KHK-lagen åkte på snöåloga uddamålsfö­rluster.

Kungälv HK dam har haft en tuff start på handbollsl­igan. I lördags mötte KHK Hallby hemma i Mimershall­en. Det blev en kamp där gästerna var i täten större delen av matchen. I mitten av andra halvlek var marginalen fyra mål upp, men Kungälvs HK kom igen och med knappa minuten kvar var det oavgjort 30–30. Då satte Hallby bollen som skulle bli segermålet.

– Bekymmer bakåt i dag, för tama i många dueller som leder till mål. Framåt gör vi målen, men har också för många tekniska fel för att vinna en jämn match, säger KHK-tränaren Hamed Khazrai.

I mötet med Vinslöv var det Kungälvs

HK-herrarna som började bäst i första halvlek, men tillät sedan gästerna att arbeta sig in i matchen. I paus var det underläge 15–16 för KHK och en bit in i andra halvlek var gapet några bollar till. KHK kom igen, men nådde inte ända fram. Med 23 sekunder kvar satte Walter Elonsson sista kvittering­en. Närmare än så kom inte Kungälv, som åkte på sin andra uddamålsfö­rlust av hittills två möjliga hemma i Mimershall­en.

– Svidande förlust, tycker Kungälvs tränare Thomas Bredenfeld­t.

Nästa motstånd för Kungälv i herrallsve­nskan är derbyt mot klassiska Redbergsli­ds IK på lördag 7 oktober 14.00 i Prioritet Serneke Arena.

Kungälvs HK dam har en blytung uppgift borta mot Sävehof i Partille arena, men först är det ett uppehåll och KHK startar om 18 oktober.

?? ?? Elin Svensson och Madeleine Lindgren deppar. KHK förlorade mot Hallby med uddamålet.