Kungälvs-Posten

Hunden Tikka blev överkörd – föraren smet från platsen

- Elin Karlström elin.karlstrom@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Den 21 september, runt klockan 21.30, blev en hund påkörd på Marstrands­vägen. Händelsen är polisanmäl­d och ägaren Linda Johansson hoppas nu på att den ansvarige ska erkänna. – Vi hade gärna velat ha en ursäkt, säger hon.

Linda Johansson berättar att började bli oroliga direkt när den 2,5 år gamla jakt springer spanieln Tikka inte kom när de ropade på henne. Tikka hade råkat komma lös och Linda och hennes man Magnus började leta.

– Vi misstänkte vägen ganska fort. Jag gick ner mot vägen och såg att det stod en A-traktor med varningsbl­inkerns påslagna. När jag gick närmare såg jag att Tikka låg på vägen, säger Linda.

Personerna i A-traktorn hade stannat till strax innan Hålta kyrka på Marstrands­vägen när de såg Tikka. De hade redan ringt polisen och djurambula­nsen.

– De hade också ringt till Blå stjärnan för att se så att de kunde ta emot henne. De hade gjort allt de kunde, säger Linda.

Tikka hade redan avlidit när Linda kom till platsen.

– Hon var en världens lyckligast­e hund och var den som alltid hälsade glatt på alla. Hon kom in som en liten virvelvind i våra liv och det är jättetomt utan henne, säger Linda.

Enligt vittnen som Linda har pratat med ska det ha varit en vit volvo som körde på Tikka. Bilen stannade inte, utan smet från platsen och lämnade en bildel kvar på vägen. Händelsen är polisanmäl­d, men i nuläget finns inga misstänkta.

Linda och familjen hoppas nu på att den ansvariga ska komma fram.

– Jag har full förståelse för att det kan hända en olycka, och att man kanske får lite panik och inte stannar där och då, men man kan ju erkänna efteråt. Vi hade gärna velat ha en ursäkt, och det är ju trots allt en smitningso­lycka, säger Linda.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Linda Johansson och Tikka.
BILD: PRIVAT Linda Johansson och Tikka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden