Kungälvs-Posten

Skrik på politiker i stället för på lärarna om du vill rädda skolan

- Hagge

Ja, man kan och ska ha åsikter om skolan som finansiera­s med skattemede­l, men som det ser ut nu så är det inte skolan ni ska vända er till utan politiker som hela tiden sparar in på det som faktiskt kan göra skolan till en bra plats. Vi som skolperson­al har inte tid att lyssna längre.

Och sedan tillkommer alla papper som ska fyllas i. Rapporter, utvärderin­gar, handlingsp­laner, omdömen, betyg, personliga anpassning­ar, med mera. ALLT ska dokumenter­as. Skolverket dränker skolan i massa fina nonsenspap­per som SKA fyllas i annars bryter skolan mot lagen. Läraren kommer alltså längre och längre bort från sin huvuduppgi­ft. Assistente­r tas bort, särskilt stöd är ett skämt på många ställen och då inte för att personalen inte tar det på allvar utan för att det är ett krav som omöjligt kan uppfyllas.

Så snälla, försök förstå att vi gör allt vi möjligen kan, men går under utan förändring, så skrik på politiker i stället för skolperson­al som gör det bästa de kan med de förutsättn­ingar som finns. Tror du mig inte så prova att jobba ett år i skolan så kan vi prata sen, för jag lovar att du kommer häpna över hur långt det faktisk gått!

Jag är frustrerad JA. Mina kollegor bränner ut sig, slutar och byter karriär medan de som tänkt bli pedagoger börjar ifrågasätt­a sitt val. Jag själv tvivlar på att jag orkar länge till.

Skolperson­alen är på elevernas och er sida men behöver hjälp och det nu. Några vänliga ord. Positivite­t. Att inte ständigt bli ifrågasatt i sin profession av någon som minsann vet bäst men själv inte satt sin fot i en skola sedan de slutade. Hjälp att sätta tryck på politiker för förändring för att rädda skolan.

Det är ingen magisk plats men skulle kunna vara det. Tack för ordet.

 ?? ARKIVBILD: ANNIKA LEVANDER ?? Skolperson­alen är på elevernas och er sida men behöver hjälp och det nu, skriver en lärare till skolbarnen­s föräldrar.
ARKIVBILD: ANNIKA LEVANDER Skolperson­alen är på elevernas och er sida men behöver hjälp och det nu, skriver en lärare till skolbarnen­s föräldrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden