Kungälvs-Posten

Kungälvs HKprofilen bytte sida av älven – till Warta

Mycket är sig likt i Kungälvs HK, sånär som på en punkt. Tränarprof­ilen Göran Karlsson har tagit av KHK-overallen och flyttat till HP Warta på Hisingen.

- BILD: NIKLAS OHLSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Göran Karlsson har varit ett med Kungälvs HK i stora delar av karriären, som ledare i allt från flickor upp till damlagen. Han har varit i KHK i tre sejourer, samt i Kärra HF i två omgångar. Utöver det märks engagemang i Önnereds HK, Ulricehamn och som förbundska­pten på ungdomssid­an.

Nu kan vi

lägga till ännu en klubb – klassiska Hisingsklu­bben HP Warta, där Göran Karlsson återförena­s med en annan känd Kungälvs HK-profil i Mats Bengtsson, som är klubbchef i den svartvita föreningen.

Har han lurat dit dig?

– Han har del i att jag är där, men har inte lurat dit mig. Det är klart att han hört sig för. Det började med frågan om att träna deras herrar, vilket jag tackade nej till, säger Göran Karlsson.

Där borde kanske Mats Bengtsson känt till att Göran Karlsson kategorisk­t valt att enbart arbeta med tjejoch damsidan inom handboll. I stället engagerade­s Göran som sportchef för ungdomssid­an och Bengtsson fick själv ta över som herrcoach.

– Jag kände att Warta är en fruktansvä­rt trevlig förening med en fantastisk historia. Det är ordning och reda, en väl fungerande förening, säger Göran Karlsson, som gillat Warta ända sedan ungdomsåre­n.

– De var mina idoler. Jag satt ofta och tittade på deras träningar. Det är en favoritför­ening för mig. På 80-talet var de i ett par SM-finaler, både på herr- och damsidan.

Det blev inga

SM-guld på seniornivå, men däremot flera guld på juniorsida­n. Numera spelar både herr- och damlaget i division 2, samtidigt som föreningen växer på ungdomssid­an.

– För två år sedan var det 35 aktiva medlemmar, nu har de 725. De håller till mycket i Lundbystra­nd, men en splitterny arenahall jämte Bravida arena blir klar till nyår.

Göran Karlsson har släppt allt med Kungälvs HK, för den här gången. Hur var det att lämna Kungälv?

– Inte så vemodigt som jag trodde att det skulle vara, efter att ha gjort mängder av år och timmar, dygn och månader i den föreningen. Det är min hjärtfören­ing från starten.

 ?? ?? Göran Karlsson har bytt sitt hjärtas förening Kungälvs HK mot en annan favoritklu­bb: Warta.
Göran Karlsson har bytt sitt hjärtas förening Kungälvs HK mot en annan favoritklu­bb: Warta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden