Kungälvs-Posten

Bingolotto­ledaren Daniel Norberg gör Kungälvsde­but

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d @kungalvspo­sten.se

Kungälv: Han har inte besökt varken Bräckboden eller fästningen, men nu har Daniel Norberg äntligen en anledning att komma till Kungälv. Den 2 mars är mångsyssla­ren från Uddevalla gäst hos David Carbe på Mimers hus och han utlovar ”goa låtar och gött tjöt”.

Nej, Daniel Norberg har ingen nära relation med Kungälv, det erkänner han på direkten. Trots att han är uppväxt i Uddevalla och bohuslänni­ng i hjärtat:

– Jag minns en liten show i ett bibliotek i Kungälv någon gång, men inte mycket mer än så. Nu finns ju inte ens kexfabrike­n kvar längre, det är ett trauma att ha missat den. Men det är ju aldrig för sent att upptäcka Kungälv.

Du ska ju vara gäst hos David Carbe. Känner ni varandra?

– Nej, inte alls. Han låg på mig, skickade massa mejl och var allmänt hetsig så jag kunde inte säga nej. Nä, skämt åsido, det verkar vara ett väldigt trevligt, avspänt koncept och han verkar väldigt duktig. Lotta har ju varit med och kört, så jag har förstått att det är en bra och trevlig grej.

Lotta Engberg ja! Vad har hon berättat om upplägget ”Carbe med gäster”?

– Hon har faktiskt inte sagt någonting. Nu när du säger det så kanske jag borde ha undersökt lite mer vad jag har gett mig in på ...

Det är ett

tag kvar till mars, och även om repertoare­n är långt ifrån spikad inför Kungälvsde­buten så har Daniel Norberg en ganska klar bild av vad han kommer att bjussa Kungälvspu­bliken på:

– Jag kommer att fokusera mer på musik än humor den här gången, både min egen musik och covers. Det kommer ju så klart bli roligt mellan låtarna också, men det blir en kväll främst med musik och utan lösnäsa. Goa låtar och gött tjöt, helt enkelt. Ambitionen är släppa några fler egna låtar innan dess också.

Hur låter din egen musik?

– Jag skjuter brett kan man säga! Nyss gjorde jag en sommarlåt i tretakt där jag spelade dragspel och nyckelharp­a, exempelvis. Men jag gillar all typ av musik. När jag gör egna låtar brukar det ofta dra åt det mysiga, akustiska hållet.

Vilken är världens bästa låt att riva av en cover på?

– Jag älskar ”Michelange­lo”! Badabadaba bada! Det är ett sådant jädra tryck i den. Nu kanske det i och för sig blir lite mer flygel den här kvällen, men den kanske funkar ändå? Jag dansar in på scen till ”Michelange­lo” kompad på flygel ... det har någonting.

Tror du att din medverkan kommer att dra ner medelålder­n på publiken?

– Kanske, men samtidigt gör jag ju Bingolotto nu, så min målgrupp har blivit väldigt bred. Det är spännande när man går på stan och blir igenkänd av både hippa 20-åringar och 90-åringar. 20-åringarna tycker dock att jag är långt ifrån hipp, ska tilläggas.

Programled­are, artist, Youtuber, komiker, kreatör, dansör ... Vad är du egentligen bäst på av allt du sysslar med?

– Ja du, jag vet inte. Min grund kommer från musiken och bilden, sedan har jag bara råkat hamna i humorn då jag har någon sorts fallenhet för det. Det värsta är att jag inte är bäst på någonting, jag bara hankar mig fram på olika grejer.

Okej, du får lov att radera en sak som du har gjort från jordens alla kanaler. Vad väljer du?

– Jag gjorde en grej med bandet Noise som heter ”Nice eller noice” där de ska avgöra om saker är gött eller oljud. Där har jag tagit med när min röst spricker i Idol 2010. Det är inte briljant. Det ska bort omedelbart.

”Carbe med gäster” den 2 mars gästas förutom Daniel Norberg av Theresa Skjolden. Läs mer på carbemusik.se.

 ?? BILD: ANNA-LENA AHLSTRÖM ?? Daniel Norberg kommer till Mimers hus i mars nästa år.
BILD: ANNA-LENA AHLSTRÖM Daniel Norberg kommer till Mimers hus i mars nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden