Kungälvs-Posten

Gratis busskort till unga dygnet runt

- Någon som vill behålla sina pengar Eva West

Jag tycker att

vi ungdomar borde få ett busskort som man kan åka hela dygnet runt, under loven till exempel sommarlove­n och även varje dag och inte bara vardagar. Det borde vara en självklarh­et att alla ska kunna ta sig till sina kompisar och aktivitete­r, många kanske inte har råd att köpa bussbiljet­ter som kostar 26 kronor och inte lägga så mycket pengar om man ska umgås med någon man känner. Om man ska träffa sina kompisar och en förälder inte ska köra en kan det vara bra med ett busskort som fungerar dygnet runt.

För det första så tycker väl inte kommunen att vi inte ska kunna träffa våra vänner, och dessutom vill de inte att man ska bli deprimerad?

För det andra så ska väl alla kunna ha kul och det

Alla ska kunna ha kul och det ska väl inte bero på vilken ekonomi man har? undrar debattören.

ska väl inte bero på vilken ekonomi man har? Om jag skulle få gissa tror jag att de flesta barn och ungdomar i samhället tycker detta skulle vara en bra idé.

Till mitt sista argument för varför detta skulle kunna bli bra, det är bra att många åker kollektivt (alltså buss) så är det bättre än att alla åker egen bil för det åker ut mer avgaser när alla åker egen bil.

En eloge till

alla som varje dag jobbpendla­r med tåg! Ett uppmuntran­de exempel till er!

Exemplet motsvarar jobbresor från Ytterby station till och från Göteborgs central. Siffrorna bygger på uppgifter från klimatsmar­tsemester.se. En sida som bland annat stöds av Chalmers, Göteborgs universite­t, Energimynd­igheten och Västra Götalandsr­egionen. En resa med en person i en medelstor dieselbil som kör 28 kilometer (enkel resa) släpper ut cirka fyra kilo per person. Tur och retur Ytterby C-Göteborg C blir koldioxidu­tsläppen 8 kilo per dag, 40 kilo per vecka, 160 kilo per månad och 1,6 ton (!) på tio månader (cirka ett arbetsår).

Vid en resa tur och retur med tåg Ytterby-Göteborg blir koldioxidu­tsläppen ca 0,36 kilo per dag, 1,8 kilo per vecka, 7,4 kilo per månad och 74 kilo på tio månader.

Du som väljer att pendla med tåg i stället för ensam i en mellanstor dieselbil minskar således dina koldioxidu­tsläpp med 1 526 kilo det vill säga cirka 1,5 ton under ett arbetsår!

Vi alla vet vid det här laget, vare sig vi vill det eller inte, att vi människor står inför ett akut klimathot i form av förstärkt växthuseff­ekt, och den viktigaste boven i det dramat är våra koldioxidu­tsläpp. Räkneexemp­let ovan visar på en möjlig väg för minskade utsläpp.

Exemplet visar också hur oerhört viktigt det är för alla er politiker att omgående ta beslut som förenklar och ökar möjlighete­rna för tågpendlin­g mellan Ytterby och Göteborg. Det viktigaste just nu är att kraftigt utöka parkerings­möjlighete­rna vid Ytterby station. Då kan många fler tågpendla den sista sträckan in mot Göteborg.

 ?? BILD: CATRIN HANSSON ??
BILD: CATRIN HANSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden