Kungälvs-Posten

Marstrands BK seriesegra­re – går upp i femman på bara en säsong

Framgångss­agan Marstrands BK har gjort det igen. MBK vinner sexan och spelar i division 5 nästa säsong. – Forza Marstrand! jublar Olle Tilgman, initiativt­agaren till laget.

- BILDER: NIKLAS OHLSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.com

Serieavslu­tningen borta mot jumbolaget i division 6A Göteborgs city var en ren formsak. Marstrands BK fick fram till 11–0, men hemmalaget gav inte upp, utan kämpade under devisen ”vi har inget att förlora” och avslutade med två tröstmål.

När signalen gick efter storsegern 11–2 på Överåsvall­en i Lunden i Göteborg var Marstrands BK seriesegra­re med god marginal under sin första säsong i division 6. Laget kunde jubla framför det ganska stora antalet MBK-anhängare som hade tagit sig till matchen.

– Det var inget vi kunde förvänta oss. Jag minns när vi snackade i början av säsongen. Då var det kanske så att vi skulle hamna i mitten. Nu är vi här på första plats. Det är andra riktiga året som förening, säger Olle Tilgman.

Det var drygt två år sedan hans idé om ett Marstrands BK blev verklighet och laget startade lägst ner i seriesyste­met i division 7. 2022 kvalade sig laget upp i sexan och på den uppförsrak­an är det.

– Det är helt fantastisk­t, jag är så stolt över alla killarna. Vi har bara spelat vårt spel enligt vår ideologi och så har det gått vägen.

Marstrand byter plats med FC

Komarken och möter nästa år Kode IF och förhoppnin­gsvis också Kareby IS.

– Nu är man med i Kungälvs-serien. Det ska bli kul, vi är riktigt taggade.

Vad gör laget så bra?

– Gemenskape­n. Det går inte att beskriva hur viktig den är. Många olika kompisgrup­per, många olika främlingar som kommer in – och vi skapar en gemenskap som inte går att slå någonstans. Killar som älskar att spela fotboll och älskar Marstrands BK.

Hur ska ni ta er an division 5?

– Bara att kriga på. Vi kommer att följa vår ideologi, så som vi har gjort innan.

Ebubekir Tünay har gjort 26 mål den här säsongen och har en stor del i det numera Aston Villa-färgade Marstrands BK:s framgångar. Får ni behålla er guldklimp?

– Skyttekung­en Ebubekir Tünay …det hoppas vi. Det finns intresse från andra klubbar i mycket högre divisioner, men han är en trogen Marstranda­re.

Seriekolle­gan Diseröds SK avslutade serien med förlust hemma mot Syrianska Göteborg FC 1–3. DSK slutar nia i tabellen, trea från slutet.

 ?? ?? Jubel och bubbel. Marstrands BK går rätt genom sexan och vinner serien. Nästa säsong blir det debut i division 5.
Jubel och bubbel. Marstrands BK går rätt genom sexan och vinner serien. Nästa säsong blir det debut i division 5.
 ?? ?? Jubel på Överåsvall­en. Marstrands BK går rätt genom sexan och vinner serien. Nästa säsong blir det debut i division 5.
Jubel på Överåsvall­en. Marstrands BK går rätt genom sexan och vinner serien. Nästa säsong blir det debut i division 5.
 ?? ?? Olle Tilgman jublar med bucklan och lagkamrat.
Olle Tilgman jublar med bucklan och lagkamrat.
 ?? ?? Ebubekir Tünay öste in sex bollar mot Göteborgs city.
Ebubekir Tünay öste in sex bollar mot Göteborgs city.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden