Kungälvs-Posten

KHK sänkt av jumbon – ”Finns en del frustratio­n”

Kungälvs HK har svårt att vinna matcher i herrallsve­nskan. IFK Karlskrona var hetast i Mimershall­en.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Det var stökigt och bökigt på plan i inledninge­n, med utvisninga­r åt bägge håll, och rätt tjafsigt från bänkarna. Allsvenska jumbon IFK Karlskrona kom till Mimershall­en med en seger i bagaget. Kungälvs HK har det också skralt i vinstkolum­nen, men hade plockat poäng så det räckte för en sjundeplat­s inför matchen. Det mesta handlade om Karlskrona i första halvlek när gästerna stack i väg, de verkade mer påkopplade och hade större flyt i avsluten.

Det tog fyra

minuter för Kungälv att få hål på Varvsmuren från ”staun”. KHK tog ytterligar­e en dryg kvart på sig för att komma upp jämsides första gången. Kungälv kunde skaffa sig en ledning efter 22 minuter, men den var kortvarig. I paus var det underläge för hemmalaget med 12–13.

– Jag tror att vi drabbas mycket hårdare av det som sker. Bommar vi ett läge så drabbas vi väldigt hårt av det, medans om de bommar känns det inte som att de blir lika påverkade av motgångar som vi blir, analyserar skyttekung­en och niometaren Tobias Johansson.

Till andra halvlek hade Jonathan Öby ställt sig i Kungälv mål, i stället för Fredrik Landin. Det gav ingen märkbar effekt, Karlskrona var effektivt framåt. Det var lika jämnt som i första, men där Kungälv fick jaga mycket av tiden. När tiden tickat in på sista kvarten var Fredrik Landin tillbaka i målet. Men KHK hade fortsatt svårt att få tag i Karlskrona och svårt att få träff i avsluten, Tobias Johansson undantagen. Veteranen stannade på nio mål, men det räckte inte den här dagen. Det blev förlust 24–26.

KHK-spelarna tog en

lång sittningen i omklädning­srummet efter matchen.

– Nu försökte vi rensa luften. Det har varit fem av sex tighta matcher som har slutat med förluster eller kryss. Då finns det en hel del frustratio­n som vi behövde få ut, säger Tobias Johansson.

Han återkommer till sitt tidigare resonemang om Kungälvs största problem just nu.

– Vi har framför allt haft svårt att föra matcher. Jag vet inte hur många lägen vi har idag till att gå upp i ledning, men det är som att där sitter en mental spärr för oss. Då bommar vi. Det spelar ingen roll om det är frilägen, säger Tobias Johansson och avbryts av Daniel Steen från motståndar­laget.

– Han var bäst på plan idag, Tobbe! Han gjorde nio mål, det här hälften av målen (nästan), tycker Karlskrona-liraren med nummer 9. Tobias Johansson fortsätter: – Där spelar det ingen roll om det är frilägen eller om vi kastar bort en boll, vad det än är. Det är för att det är kryss och vi ska gå upp i ledning. Är det ett ner där, inga problem, då sätter vi dem, men så fort det är chans för ledning så funkar det inte.

Du levererade i alla fall nio mål?

– Till slut kanske, men jag är likadan när det står och väger. Ett ner och jag är jättebra och sätter mina skott, men jag är lika rôten som alla andra när vi ska upp i ledning, säger han självkriti­skt.

Kungälv tappade en

placering, från sjua till åtta för laget som siktar mot minst en kvalplats uppåt.

– Serien är såpass ung, att man inte ligger i topp vid seriens start är inte så viktigt eller bör inte vara så viktigt. Det kanske är det för oss på på något sätt att alla går runt och tänker på det, men det borde inte oroa än. Det är snarare hur vi förlorar matcher nu som är oroande. Vilket motstånd det är spelar ingen roll om det är Karlskrona eller Varberg i första omgången. Det ser likadant ut, vi lyckas aldrig greppa matcherna.

Har ni någon bra lösning?

– Inte just nu. Idag, om vi ska hitta något positivt, är att vi står bra bakåt. Problemet är att vi inte gör mål I tidigare matcher känns det som om vi har gjort mål, men inte stått bra bakåt.

Noterbart var att Alfred Tilly från Kärra HF gjorde en godkänd debut för KHK, när Elias Simonsson hade lånats ut åt motsatt håll.

Henrik Rhåsson stoppas bryskt.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Tobias Johansson hade siktet inställt. Det hjälpte inte mot jumbon IFK Karlskrona.
BILD: LINUS OLSSON Tobias Johansson hade siktet inställt. Det hjälpte inte mot jumbon IFK Karlskrona.
 ?? ?? Iker Zdolsek Ferara gjorde tre mål från sin vänsterkan­t.
Iker Zdolsek Ferara gjorde tre mål från sin vänsterkan­t.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden