Kungälvs-Posten

Tre medaljer för Kungälv kyokushin karate i stortävlin­g

Kungälv Kyokushin karate har tävlat i Waterpoort Cup i Sneek i Holland. Tre medaljer kom med hem i bagaget.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Dea Kumnova vann guldet i sin juniorklas­s, medan den något äldre Ellen Dahlberg ställde upp och vann en kadettklas­s. Saga Berggren var tvåa i sin kadettklas­s och Felicia Halldin hamnade utanför pallen, men gjorde riktigt bra ifrån sig mot både större och mer erfaret motstånd.

– Det är vi väldigt nöjda med. Det är en tävling med hög konkurrens. Det kom 300 deltagare från åtta länder, säger coachen shihan Mikael Andersson i Kungälv kyokushin karate.

Han håller fighters från stornation­erna i kyokushin karate Polen och Litauen som extra svåra att möta.

– Det blir hårda tävlingar. De har ett annat regelverk och kör mycket tuffare. De börjar med fullkontak­t mot ben och kropp, inte huvud, från sju år och har ett försprång. Vi börjar inte med det förrän vi 14 år. Generellt brukar det märkas när vi pratar seniorer på EM, då har de ett stort försprång. Därför är det överraskan­de att lilla Kungälv kan knipa två guld och ett silver under de förutsättn­ingarna, tycker Mikael Andersson.

Sverige hade cirka 20 deltagare på plats, medan länder som Polen skickade över 100 fighters.

– Bollebygd gjorde bra ifrån sig, det är en stark klubb i vår region. Keiko från Göteborg kom med fyra deltagare. Där tog Benjamin Collin guld, son till Jimmy Collin som har varit i Kungälv innan.

Det var en föraning till Kungälv kyokushin karates egen tävling Okawa cup, som arrangeras under lördag och söndag nästa helg i Mimers hus teater.

– 220 är anmälda till fightingen. Några är från Indien, men vi får se om de kommer. Det är ett jättesug och ska bli kul, säger Mikael Andersson.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Mikael Andersson, Saga Berggren, Ellen Dahlberg, Dea Kumnova och Felicia Halldin på plats i nederländs­ka Sneek.
BILD: PRIVAT Mikael Andersson, Saga Berggren, Ellen Dahlberg, Dea Kumnova och Felicia Halldin på plats i nederländs­ka Sneek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden