Kungälvs-Posten

Rånmisstän­kta fria – vittnen efterlyses

- Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Polisen efterlyser nu vittnen till rånet där en ung kille rånades av ett par äldre tonåringar i centrala Kungälv. Speciellt vill polisen få tag i den äldre man som pratade med offret efter rånet.

Söndagen den 22 oktober mellan klockan 14.35 och 14.45 rånades en kille i 15-årsåldern i Torpe gränd, Kongahälla-området. Kungälvs-Posten har tidigare berättat att två killar i övre tonåren anhölls i nära anslutning till händelsen misstänkta för rån, olaga hot och ofredande.

Åklagare Frida Hörlinge, förundersö­kningsleda­re i utredninge­n, uppmanar nu vittnen att höra av sig till polisen.

– Vi har vittnen men det verkar som att det finns fler som bevittnat händelsen eller delar av den. Det

ska bland annat ha funnits en äldre man som kommit fram till pojken efter rånet och frågat om han ’mådde bra’. Det är framförall­t honom vi vill ha kontakt med, honom har vi sökt med ljus och lykta efter, säger Frida Hörlinge.

Enligt uppgifter från Kungälvspo­lisen startade händelsen vid Ica Maxi och rånet skedde en liten bit därifrån i Torpe gränd. Tvingade de misstänkta med sig killen?

– Inte tvingade direkt, men de har sammanstrå­lat och sedan sökt upp honom igen, säger Frida Hörlinge.

De två misstänkta, hemmahöran­de i Kungälv respektive i Stenungsun­d, anhölls på söndagskvä­llen och släpptes i tisdags.

– De är på fri fot, men misstankar­na kvarstår. Det finns inte längre någon risk att de kan påverka utredninge­n i negativ riktning och vi har säkrat den bevisning som krävs. Åtal kommer att väckas i ärendet så snart som möjligt, säger Frida Hörlinge.

Hur ställer sig de två misstänkta till anklagelse­rna?

– Det vill jag inte gå in på i dagsläget. Det jag kan säga är att det är en underårig pojke som utsatts för ett personrån av två äldre ungdomar.

Kände de inblandade varandra innan?

– Det kan jag inte gå in på. När de inblandade är unga personer hanteras ärenden skyndsamt och Frida Hörlinge hoppas kunna väcka åtal mot de misstänka inom en månad.

” Vi har vittnen men det verkar som att det finns fler som bevittnat händelsen eller delar av den. Frida Hörlinge

Förundersö­kningsleda­re

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden