Kungälvs-Posten

Minderårig pojke greps – misstänks för vapenbrott på Västra gatan

- Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Polisinsat­sen på Västra gatan i Kungälv på onsdagen handlade om ett misstänkt grovt vapenbrott. Nu pågår en LUL 31-utredning – vilket innebär att den misstänkte är under 15 år.

Flera tips om en polisinsat­s på Västra gatan har cirkulerat i sociala medier sedan i onsdags. Polisen är mycket förtegen om händelsen, men har till Kungälvs-Posten uppgett att en person greps på Västra gatan mitt på dagen.

Även åklagare Karin Andersson är förtegen om händelsen när Kungälvs-Posten når henne på fredagseft­ermiddagen.

– Jag kan inte säga så mycket, mer än att det är en LUL 31-utredning som pågår, och det är både för att det är så nytt och för att den misstänkt är så ung. Och också för att det är vanlig förundersö­kningssekr­etess, säger Karin Andersson.

Vad är en LUL 31-utredning?

– Den påminner mycket om en vanlig förundersö­kning där man utreder frågan, men det är en LUL 31 för att misstänkt är under 15 år. Vad handlar det om för brott?

– Det är misstanke om ett grovt vapenbrott och det är en person under 15 år, som inte är straffmynd­ig som är misstänkt.

Karin Andersson berättar att det var allmänhet som larmade polis efter att de sett en person som de tyckte stack ut på den aktuella adressen.

Var det någon av dem som larmade som såg något vapen?

– Nej, det är inte någon från allmänhete­n som sett något vapen.

Händelsen på Västra gatan sammanföll med att den tredje av pojkarna som rymde från Fagered i söndags greps i Göteborgso­mrådet på onsdagen – är den händelsen kopplad till polisinsat­sen i Kungälv?

– Nej, det är en helt annan händelse, säger Karin Andersson.

LUL 31 står för lag med särskilda bestämmels­er för unga lagöverträ­dare.

 ?? ?? Flera tips om en polisinsat­s på Västra gatan har cirkulerat i sociala medier sedan i onsdags.
Flera tips om en polisinsat­s på Västra gatan har cirkulerat i sociala medier sedan i onsdags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden