Kungälvs-Posten

Ny butik öppnar mitt i Kongahälla center

- Frida Ekborg frida.ekborg@kungalvspo­sten.se BILD: LÄSARBILD

Kungälv: Det byggs för fullt just nu inne i Kongahälla center. Bakom tillfällig­a väggar hamrar man på vad som ska bli centrets nya butik. – Vi är väldigt taggade för den här öppningen, säger David Engler Ludviksson, som är marknadsan­svarig hos Yogiboost.

Det är alltså det familjeägd­a företaget Yogiboost, som bland annat säljer frozen yoghurt och smoothies, som blir centrets nya hyresgäste­r. I och med etablering­en i Kongahälla center blir det företagets sjunde butik i Sverige.

– Vi har velat komma in på Kongahälla sedan centret öppnade, men det fanns inga lokaler som passade oss just då. Så det har varit en lång process och vi har haft en lång dialog, men nu har vi kommit fram till en trevlig lösning som passar oss jättebra, säger David Engler Ludviksson.

Huvudkonto­ret ligger i Malmö och Yogiboost öppnade sin första butik i köpcentret Emporia år 2013. Därefter har man expanderat till bland annat Helsingbor­g, Halmstad och Jönköping.

– Så vi jobbar oss uppåt, kan man säga, säger David Engler Ludviksson.

Anledninge­n till att det blev i just Kungälv är stadens läge, och att Kongahälla center passar butikens målgrupp, menar David Engler Ludviksson.

– Vi tycker om köpcentrat, vi tycker om läget och vi ser att våra kunder finns där; ungdomar, familjer och äldre. Det är ett tryggt köpcentrum. Sedan ligger det i ett stort samhälle som har många besökare, inte minst med tanke på närheten till skärgården. Är det något som turister gillar så är det ju att käka glass, säger David Engler Ludviksson.

Den 23 november är det dags för öppning och David Engler Ludviksson kommer vara på plats tillsamman­s med flera representa­nter från familjeför­etaget. I och med att öppningen sker i samband med black week hoppas han på en fartfylld tillställn­ing.

– Det kommer vara mycket folk i köpcentret och vi kommer ha lite rabatter och tävlingar. Vi är väldigt taggade för den här öppningen och ser väldigt mycket fram emot den. Vi är säkra på att vi kommer bli ett bra tillskott till köpcentret.

 ?? BILD: FRIDA EKBORG ?? Nya butiken öppnar 23 november.
BILD: FRIDA EKBORG Nya butiken öppnar 23 november.
 ?? BILD: PRIVAT ?? David Engler Ludviksson på Yogiboost.
BILD: PRIVAT David Engler Ludviksson på Yogiboost.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden