Kungälvs-Posten

Hur vet du att vi som jobbar hemifrån fuskar med arbetstide­n?

- En stugsittar­e som är otroligt tacksam att jag kan jobba hemifrån också

Svar

på insändaren ”Dags att stugsittar­na återvänder till sina arbetsplat­ser” i KP 25 oktober.

Nu kan ju jag bara tala för mig själv, men jag använder ofta min lunchtid till att handla eller träna – dessa dagar äter jag lunch samtidigt som jag jobbar eller så äter jag inte lunch alls. Jag skriver ner de timmar jag jobbar och får ”jobba” över för att få ihop mina timmar.

Jag har hämtat barn och sedan åkt hem och fortsatt att jobba ett antal gånger. Jobbar hemifrån två dagar i veckan för att få ihop livet med jobbet och ett barn som har särskilda behov som behöver få sova en halvtimme längre de två dagarna.

Får gjort lika mycket hemifrån som om jag hade varit på kontoret – oftast mer till och med de gånger jag behöver jobba över eftersom när jag åker till kontoret så stänger jag av mitt jobbjag när jag åker hem för att hämta och umgås med mina barn.

Hur vet du att personerna du beskriver inte skriver ner de timmar de jobbar, skriver ner när de av någon anledning tar en paus för handling, träning, hämtning etc och jobbar ikapp tid sedan?

Att vara så kallad stugsittar­e som du kallar oss, har räddat upp många veckor för mig då jag kunnat styra läkarbesök för både mig och barnen med mycket mera till just måndagar och fredagar. Får jag tid kontorsdag­arna så måste jag jobba kortare dagar eller inte alls för att kunna vara på plats där vi har en tid att passa. Måste jag till kontoret på heltid så måste jag gå ner i arbetstid med minst 3-4 timmar i veckan. Det förlorar både jobbet och jag på.

 ?? ARKIVBILD: HENRIK MONTGOMERY ?? ”Moraltante­n” får svar från en ”stugsittar­e” som skriver att hen får gjort lika mycket hemifrån som på kontoret – oftast mer till och med.
ARKIVBILD: HENRIK MONTGOMERY ”Moraltante­n” får svar från en ”stugsittar­e” som skriver att hen får gjort lika mycket hemifrån som på kontoret – oftast mer till och med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden