Kungälvs-Posten

Tung bandyhelg för Kungälv

Varken KS bandy eller IFK Kungälv hade några lyckade premiärer i helgen.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Att KS bandy skulle få det svårt var nästan klart på förhand. Medan Västerås SK:s fotbollshe­rrar säkrade platsen i allsvenska­n med att slå Gais hemma, så ville inte VSK:s bandydamer vara sämre. I Ale arena stod de grönvita tjejerna för en total utskåpning av KS bandy. Det slutade med förlust 0–19 (0–9).

– Vi har många spelare borta idag. Halva truppen som spelar är också förkylda. Så förutsättn­ingarna inför matchen är inte optimala. Västerås är bra hela matchen, de spelar riktigt fin och bra bandy, tycker KS bandys tränare Anton Carlström.

IFK Kungälv mötte vinterns elitseriek­valmotstån­dare Åby/Tjureda borta. Då var det klasskilln­ad till IFK:s fördel. Nu var det ett annat och mer påläst hemmalag som gjorde 1–0 genom Jonathan Svensson efter åtta minuters spel i andra halvleken.

I 57:e minuten av matchen kunde Patrik Sunnanängs göra 1–1 för Kungälv. Riktigt snyggt och inte ett typiskt Putte-mål.

– Nej, ett skott utifrån i krysset brukar inte vara min grej, säger han.

Avgörandet kom under sista tio minuterna. Åby/Tjureda gjorde 2–1 genom Filip Fransson efter 81 minuter och 3–1 genom Philip Lindqvist efter 85 minuter.

– Det var en tight och tuff premiär. Åby/Tjureda hade verkligen bestämt sig för att hålla tätt. Det var 1–1 långt in i matchen. De har tolv

” Vi fick inte något tryck i offensiven, vi skapade inte mycket och det gjorde inte Åby heller. Det känns som om vi har lite att jobba på. Defensivt var det stabilt, förutom vid 1–3 som var en ren tabbe.

hörnor och då blir det mål förr eller senare. Matchen stod och vägde när målet kom, säger Patrik Sunnanängs.

Han fortsätter:

– Vi fick inte något tryck i offensiven, vi skapade inte mycket och det gjorde inte Åby heller. Det känns som om vi har lite att jobba på. Defensivt var det stabilt, förutom vid 1–3 som var en ren tabbe. Åby/Tjureda hade gjort sin läxa sedan vi mötte dem i kvalet med ett lågt försvar.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Även Patrik Sunnanängs kan hamna snett ibland.
BILD: LINUS OLSSON Även Patrik Sunnanängs kan hamna snett ibland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden