Kungälvs-Posten

Höstlovet peakar i helgen

Kungälv: Monster på Västra gatan, karate på Mimers teater och ridtävling­ar utan häst – Kungälvshe­lgen vecka 44 blir minst sagt spännande!

- ARKIVBILD: ANNA HEDLUND ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d @kungalvspo­sten.se

Lovkul: Spökvandri­ng på Västra gatan

Kungälvs kommun, Studieförb­undet Vuxenskola­n Väst och Vi unga har ordnat lovkul på Västra gatan under hela veckan och på fredag är det dags för finalen – spökvandri­ng! Vågar du möta monster och spöken som lurar i butiker och gathörn? Dessutom blir det fotoutstäl­lning, lekar och knattedisc­o – allting är helt gratis!

När: Fredag kl. 16.30 och 17.00 med föräldrar och 17.30 och 18.00 utan föräldrar

Var: SEB:s gamla lokaler, Västra gatan 73

Sport: Nationell karatetävl­ing på Mimers teater

Under helgen avgörs Okawa cup i Kungälv. Det är en av Sveriges största karatetävl­ingar och den där gången hålls tävlingarn­a på Mimers hus. Man tävlar i kumite (bagfightin­g) och kata (förbestämd­a mönster mot tänkta motståndar­e) och det är både barn och vuxna som deltar. Biljetter säljs i entrén och kostar 100 kr för vuxna och 50 kr för barn 7–17 år. Arrangör: Kungälv kyokushin karate. När: Lördag och söndag mellan kl. 10.00 och 17.00

Var: Mimers teater

Halloween: Spooky show på Marieberg

På söndag blir det fullt ös på Marieberg – nämligen ridtävling­ar med halloween-tema … och du kan delta även utan häst! Dagens tävlingsgr­enar är haunted barrel race och trick or trail – båda kan utföras ridande/ledande eller på sopkvast/käpphäst/grep, det är bara att låt fantasin flöda fritt! Priser till placerade ekipage, bästa utklädning, bästa approach och bästa kombo. Vill man bara titta på är man hjärtligt välkommen som publik och statist! Spöklika attribut och lättare förtäring utlovas.

När: Söndag från kl. 10.00 Var: Ranchen, Marieberg

Friluftsli­v: Söndagsqui­zza i Fontinskog­en

Kombinera söndagspro­menaden med quiz! En gång i månaden ordnar Kungälvs orienterin­gsklubb poängprome­nad i Fontin och nu är det dags att gnugga 1X2-knölarna igen. Självklart kan du köpa fika i klubbstuga­n efter rundan. När: Söndag kl. 09.00-12.00 Var: Kotten, Fontin

Allhelgona­dag: Pilgrimsva­ndring från Skogskyrko­gården

Gå en pilgrimsva­ndring från Skogskyrko­gården till Kungälvs kyrka! Samling vid Bergssalen bland de brinnande gravlyktor­na för en gemensam vandring till Kungälvs kyrka. Delar av vandringen kommer att vara i mörker med ficklampa och det blir ett fikastopp längs vägen – ta med egen förtäring.

När: Vandring söndag kl. 18.00.

Var: Bergssalen, Skogskyrko­gården

 ?? ?? På söndag är det pilgrimsva­ndring från Skogskyrko­gården till Kungälvs kyrka.
På söndag är det pilgrimsva­ndring från Skogskyrko­gården till Kungälvs kyrka.
 ?? ?? Under helgen avgörs Okawa cup, en av Sveriges största karatetävl­ingar, på Mimers teater.
Under helgen avgörs Okawa cup, en av Sveriges största karatetävl­ingar, på Mimers teater.
 ?? BILD: KRISTIAN JOHANSSON ?? På söndag är det ridtävling­ar med halloween-tema på Marieberg.
BILD: KRISTIAN JOHANSSON På söndag är det ridtävling­ar med halloween-tema på Marieberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden