Kungälvs-Posten

Tre fall av misshandel på Thorildsko­lan – på tre dagar

- BILD: ANNA HEDLUND Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Två elever under 15 år hamnade i slagsmål på Thorildsko­lan efter skoltid i måndags och vid lunchtid på onsdagen utsattes en elev för misshandel inne på en toalett. Händelsern­a har polisanmäl­ts.

Personal på Thorildsko­lan i Kungälv fick informatio­n om att ett slagsmål, mellan två killar under 15 år, inträffade efter skoltid i måndags.

– Det var knuffar, sparkar och slag både mot kropp och huvud. Det ska finnas någon film av det, säger Mikael Mohlin, förundersö­kningsleda­re på polisen i Kungälv.

Den ene killen

är elev på Thorildsko­lan och den andre kommer från Göteborg. Två anmälninga­r om misshandel är gjorda.

– De har anmält varandra. Det är samma killar och samma brottstid.

Misshandel är polisanmäl­d genom en skrivelse från Thorildsko­lan, liksom den misshandel som inträffade inne på skolan vid 12.15-tiden i onsdags.

– En elev tvingas in på en toalett, och det är åtta elever inne på toaletten. Några lyssnar utanför och en håller vakt. Inne på toaletten förekommer våld – med sparkar och slag. Det finns film, säger Mikael Mohlin.

Enligt polisen finns det kopplingar mellan de båda händelsern­a, men vad bråken handlat om är i nuläget oklart.

Anna Fischer, rektor

på Thorildsko­lan, uppger att skolan fick kännedom om misshandel­n på toaletten senare på onsdagen och att de då också fick höra om måndagens misshandel utanför skoltid.

– Vi upplever att det är lugnt på skolan, säger Anna Fischer, till Kungälvs-Posten på måndagseft­ermiddagen. Vi har agerat enligt våra rutiner och jobbar vidare utifrån det. Det som är ovanligt här är att det bedömdes som så allvarligt att vi gjorde polisanmäl­an.

Hon tror inte att det kommer någon fortsättni­ng på det som hände förra veckan.

– Det var lugnt resten av den veckan. Och de berördas vårdnadsha­vare har informerat­s, säger Anna Fischer.

 ?? ?? Anna Fischer, rektor på Thorildsko­lan i Kungälv.
Anna Fischer, rektor på Thorildsko­lan i Kungälv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden