Kungälvs-Posten

Vi på Vita fläcken exponeras för trakasseri­er varje vecka

- Bruno Stipinovic

Sälja lägenheten eller bo kvar? Det är dagens problem för oss alla som bor på Vita fläcken. Vi är exponerade för trakasseri­er varje vecka. Under vintertid händer det mest på fredagar och lördagar men på sommaren händer det nästan dagligen. Allt från Epa-dunk till hardcore till Carola spelas från klockan 22 till 03 på morgonen med så hög musik att vi inte kan sova med stängda fönster och öronproppa­r. Väggarna vibrerar i lägenheten när vi försöker somna för att orka gå till jobbet på morgonen.

Samtidigt ser vi i tidningen att kommunens säkerhetss­amordnare skriver att tryggheten ökar i Kungälv, vilket inte är en sanning. Hon säger också att ”Det är nyheter för mig”. Hur kan detta vara en nyhet om problemet har pågått konstant i sex-sju år?

Varje helg är vi tvungna att ringa 114 14 som heller inte lyssnar eller hjälper oss, utan ger oss tips om att göra polisens jobb, det vill säga gå ut och prata med fulla ungdomar mitt i natten.

Var är tryggheten? Om polisen i Kungälv inte kan hantera kommunens ungdomar, hur ska de då hantera livshotand­e larm? Detta är någonting som skapar en oerhörd otrygghet i kommunen och behöver tas på allvar nu. Lagen om förargelse­väckande beteende är icke existerand­e i Kungälv. Ungdomarna kör iväg när de ser polisbilen och sedan kommer de tillbaka när polisen har kört i väg. Det är heller inte bara Maxi-parkeringe­n som är ett problem, utan de samlas även i parkerings­huset ”Tre kungar” och på macken St1.

Nyheterna om att kommunen har satt upp kameror kanske stämmer, men de fungerar inte bra eftersom problemet kvarstår och har varit ett problem i sexsju år. När ska kommunen ta oss på allvar?

Det ska inte spela någon roll var man bosätter sig. Den enda anledninge­n till att de är här och beter sig på detta sättet är att polisen tillåter det och att uppfostran på dessa ungdomar har misslyckat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden